Завантаження ...
banner
banner

Росіяни почали атакувати Україну новими дронами-камікадзе: подробиці

Росіяни почали атакувати Україну новими дронами-камікадзе: подробиці фото

Російські окупаційні війська використовують для атак по Україні нову версію дрона-камікадзе "Ланцет". Ворог назвав безпілотник "Ізделієм-53" і заявляє, що він може автономно ідентифікувати цілі.

В армії РФ сподіваються, що така зброя дозволить подолати українську протиповітряну оборону. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

За даним російських джерел, від 21 жовтня окупанти почали використовувати проти України дрон-камікадзе "Іздєліє-53". Пропагандисти кажуть, що він нібито має систему автоматичного наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару.

Аналітики ISW наголосили, що країна-агресор Росія не використовує цю оновлену версію "Ланцета" в широкому масштабі. Хоча російські джерела стверджують, що ЗС РФ поки лише випробовують дрони для масових синхронізованих атак по Україні.

Інститут вивчення війни 24 жовтня повідомляв, що російські війська використали нові дешеві безпілотники власного виробництва "Італмас" (відомі ще за назвою "Ізділіє-54") під час повітряної атаки на Київщину. В Україні їх прозвали "дронами-газонокосарками" – через характерний звук, який відрізняється від уже звичного прольоту "Шахеда".

Раніше аналітики також оцінювали, що російське командування може вважати, ніби велика кількість ударних безпілотників дозволить ЗС РФ подолати українську протиповітряну оборону.

Хоча корисне навантаження російського "Ізділія-53" становить лише від трьох до п’яти кілограмів, а цього може бути недостатньо для значного пошкодження найважливіших цілей.

Зауважимо, що російський комерційний оператор безпілотних авіаційних систем "Аероскан" презентував оновлену версію "Ланцета" в серпні 2023 року. Безпілотник концепту ZALA Lancet назвали "Іздедіє-53", заявляючи, що він здатен самостійно, за заздалегідь заданими параметрами, виявляти й вражати ціль.

Росіяни хвалилися також, що їхня "нова" розробка використовує тактику "рою дронів", під час атак "вміло" обходячи системи протиповітряної оборони.

Як повідомляв OBOZ.UA, росіяни створили школу пілотів FPV-дронів у тимчасово окупованому Криму. Там вони навчають керувати безпілотниками-камікадзе не тільки військових, а й цивільних.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: