Завантаження ...
banner
banner

"Батьківщина" вимагає скасувати закон про легалізацію медичного канабісу

"Батьківщина" вимагає скасувати закон про легалізацію медичного канабісу фото

Народні депутати з фракції "Батьківщина" зареєстрували в парламенті проєкт постанови, щодо скасування рішення ВР про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону про легалізацію медичного канабісу" (№7457)

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сайт парламенту.

Серед авторів проекту - Юлія Тимошенко, Сергій Тарута, Олексій Кучеренко, Сергій Євтушок, Георгій Немиря та Валерій Дубіль.

"Вірю, що вже наступне скликання Верховної Ради скасує не лише легітимізацію наркотиків, а й всі інші закони проти національних інтересів та засад існування України", - заявила Юлія Тимошенко.

Як відомо, відповідно до регламенту ВР, реєстрація такого проекту постанови означає, що голова парламенту не може передати на підпис президенту даний закон, допоки Рада не проголосує проти пропозиції "Батьківщини" про скасування рішення парламенту. Парламент планує зібратися на засідання вже в січні 2024 року.

Відповідно, розблокувати його підписання парламент зможе тільки десь в середині січня наступного року. Потім треба буде чекати на підпис президента. Враховуючи, що закон набирає чинності лише через півроку, таким чином він запрацює не раніше липня 2024-го.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: