Завантаження ...
banner
banner

Мінімум на гривню дешевше. Демчишин розрахував справедливу ціну на бензин

Ціна на бензин повинна бути як мінімум на гривню нижче. Таку заяву зробив у середу, 13 січня, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.


Ціна на бензин повинна бути як мінімум на гривню нижче. Таку заяву зробив у середу, 13 січня, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішня ціна 30 доларів [за барель] - правда, але вона реалізується в ціні [бензину] десь приблизно через місяць. Сьогодні план - домовитися з нафтотрейдерами про саму методологію. Ми говоримо про те, що є світова ціна, і протягом якого періоду вона реалізується у нас. Крім того, ми пам'ятаємо про валюту, ми пам'ятаємо про акцизи", - сказав Демчишин.
 
Глава Міненерго нагадав, що з 1 січня виріс акциз на бензин. Демчишин підкреслив, що, на його думку, це не є підставою для того, щоб тримати ціну на бензин на рівні близько 21 гривні за літр.

"У будь-якому випадку я переконаний, що ціни повинні бути, навіть виходячи з усіх умов, мінімум на гривню нижче на сьогодні, а через місяць це буде ще додатково", - додав він.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: