Завантаження ...
banner
banner

У Чернівцях міськрада заборонила використання слова "Росія"

Чернівецька міська рада заборонила використання в у місті вивісок, оголошень, щитів, таблиць і дощок, в яких використовується слово "Росія". Відповідне рішення підтримали депутати. Керівникам установ і організацій доручили в десятиденний термін провести оперативні заходи щодо демонтажу вивісок та оголошень.

Сбербанк


Чернівецька міська рада заборонила використання в у місті вивісок, оголошень, щитів, таблиць і дощок, в яких використовується слово "Росія". Відповідне рішення підтримали депутати.

"Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» аналізуючи події в нашій державі за останні два роки, а саме, ведення неоголошеної гібридної війни країною-агресором "Росія", анексію Криму та захоплення українських земель, і як результат цих дій – сім тисяч загиблих патріотів, сімнадцать тисяч поранених і покалічених бійців, беручи до уваги запит суспільства, звернення багатьох громадських організацій,численні звернення мешканців м.Чернівців, Чернівецька міська рада вирішила заборонити в Чернівцях використання вивісок (що означає рід діяльності, назву підприємства, установи) в яких використовується слово «Росія» або словосполучення "Росія", а такж заборонити використання рекламних об’яв, щитів, таблиць, дощок з будь-якого матеріалу та в будь-якому місці, в яких використовується слово або словосполучення "Росія", - йдеться у рішення.
 
Міськрада доручили керівникам та власникам підприємств, установ і організацій в десятиденний термін провести оперативні заходи щодо демонтажу вивісок та оголошень.
 
Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію міської ради з питань законності, прав і свобод людини, регламенту, депутатської діяльності, етики та запобігання корупції.

Нагадаємо, нещодавно у Чернівцях демонтували слово "Росія" на вивісці офісу "Сбербанку Росії", який розміщується на Центральній площі міста. Комунальні служби керувалися висновком спеціальної робочої групи, яка визнала назву країни-агресора на вивісках поза законом. Раніше сесія Чернівецької міської ради та Верховної Ради України офіційно визнали Російську Федерацію країною-агресором.
 

tyzhden.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: