Завантаження ...
banner
banner

7 квітня відзначається Благовіщення

Свято Благовіщення одне із найбільших весняних свят. Слово "Благовіщення" означає добру, радісну звістку. В церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули весну. Існує ряд народних прикмет щодо Благовіщення.

Благовіщення


Свято Благовіщення одне із найбільших весняних свят. Слово "Благовіщення" означає добру, радісну звістку про те, що почалось звільнення роду людського від гріха і вічної смерті. В церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули  весну.

Ввважається, що від Введення до Благовіщення не можна працювати на землі, оскільки вона має відпочити й підготуватися до щорічних господарських робіт, а от уже в день Благовіщення можна починати поратися по хазяйству біля землі — Бог цього дня благословляє все живе, у тому числі й землю. Після такого благословення все починає рости, зацвітають перші весняні квіти.


Народні прикмети на Благовіщення

Який цей день — такий і кінець місяця.

Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень — середня, якщо ясно ввечері — пізня.

Якщо на Благовіщення дуже тепло, то на Великдень буде холодно.

Якщо ніч на Благовіщення  тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі — рік буде врожайний, якщо наполовину висохне — на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне — буде мокре літо.

Благовіщення без ластівок — холодна весна.

На Благовіщення гарна погода — гарний врожай.

Якщо на Благовіщення летить сніг — літо неврожайне.

Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.

Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня.

Якщо на Благовіщення півень на порозі нап’ється, то на Юрія (6 травня) віл напасеться.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: