Завантаження ...
banner
banner

Як почистити золоті прикраси: прості способи

Як почистити золоті прикраси: прості способи фото

Багато хто з нас стикається з проблемою, коли золоті прикраси починають тьмяніти та втрачають привабливий вигляд. Не треба зразу ж нести їх на професійне чищення в ювелірні магазини, можна зробити це самостійно.

Змінити стан прикраси можна всього лише за 15 хвилин. OBOZREVATEL знайшов способи, які допоможуть швидко з цим впоратись.

Мильна вода

Щоб очистити ювелірні вироби від бруду та пилу, вам знадобиться тепла вода та миючий засіб для посуду або дитячий шампунь. Наберіть дві миски теплої води, але зверніть увагу на те, що це не має бути окріп, тому що він може пошкодити прикраси.

 

Далі додайте кілька крапель засобу в одну миску. Замочіть в ній ювелірні вироби на 15 хвилин. Це розм’якшить бруд. Вийміть прикраси та за допомогою м’якої зубної щітки почистьте їх.

Потім ретельно промите в іншій мисці з чистою водою, щоб видалити всі залишки мила і обережно протріть прикраси рушником.

Сода

Сода допоможе впоратись з будь-якими забрудненнями і ефективно очистить ваші прикраси. У мисці з теплою водою розмішайте дві чайні ложки соди, занурте вироби та залиште на 5-10 хвилин.

Потім промийте у теплій воді та обережно витріть рушником. Але в жодному разі не залишайте їх сохнути на свіжому повітрі, тому це може призвести до утворення плям від води.

Фольга

Повернути яскравий колір прикрасам можна за допомогою фольги. Застеліть миску тьмяною стороною фольги, а блискучу покладіть ювелірні вироби.

Далі змішайте столову ложку солі та соди в чашці теплої води та вилийте у миску, щоб розчин повністю покривав прикраси. Залиште так на 15 хвилин. Потім промийте в теплій воді та обережно протріть тканиною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: