Завантаження ...
banner
banner

Дев’ять причин поглянути на світ очима дитини

Чи пам’ятаєте ви, як це – бути дитиною? Озираючись назад, ми згадуємо дитинство як найщасливіший час у нашому житті. Чи помічали ви, як ваші діти або їхні друзі взаємодіють з навколишнім світом? Це дивовижне явище, але ви не повинні бути просто спостерігачем. Ви можете подивитися на світ очима дитини, і тоді ваше повсякденне життя стане яскравішим.
Пише zatyshok.net

Розглянемо 9 причин зробити це:

Причина №1. Почуття новизни

Дітей полонить навколишній світ, тому що він їм незнайомий. Вони не переймаються тим, що світ приготував для них. Ви з радістю прокидаєтеся вранці чи у вас вселяють жах щоденні поїздки на роботу, зустрічі з колегами й необхідність купівлі необхідного в магазині? Дітям це незнайоме. Щодня вони проживають нове життя, тому навколишній світ здається їм чудовим і повним можливостей. Замість того, щоб боятися щоденної буденності, очистіть свій розум і уявіть, ніби ви не знаєте, що трапиться завтра. Почніть новий день з чистого аркуша. Статися може все що завгодно!

Причина №2. З усього можна зробити висновки

Діти отримують новий досвід з усього, що бачать навколо. Згадайте, скільки разів за день дитина вимовляє слово «чому». Діти хочуть усе знати. Вони не визнають відповідей «ні», продовжують шукати відповідь, яка їх задовольнить. А коли вам потрібна відповідь на будь-яке питання, ви припиняєте пошук, коли знайшли її, чи прагнете дізнатися більше? Прагнучи докопатися до суті навколишніх явищ, ви можете дізнатися багато цікавого, навіть якщо ви просто переходите за посиланнями у Вікіпедії.

Причина №3. Кожна людина – ваш потенційний друг

Згадайте, як часто ви йдете до крамниці в поганому настрої, сподіваючись, що не зустрінете по дорозі нікого із знайомих. Зрозуміло, у вас іноді немає часу на розмови, але що вам заважає поговорити з кимось, стоячи в черзі. Діти завжди відкриті до людей. Вони завжди посміхаються, шукають нових друзів і запам’ятовують імена нових знайомих. Робіть так само, коли їдете у відрядження, знайомитеся з друзями своїх друзів або новими колегами.

Причина №4. Ви міркуєте позитивно

Потрапляючи в незрозумілу ситуацію, діти не уявляють собі найгірший результат подій, як це робимо ми. Оскільки з багатьма речами діти зіштовхуються вперше, вони автоматично ставляться до подій позитивно. Вони із задоволенням випробовують щось нове, особливо якщо це схоже на пригоду. Подивитися на повсякденні справи, як на пригоду, досить просто. Уявіть, що ви просто граєтеся. Так повсякденні справи не будуть вас лякати або викликати зневіру. Мисліть позитивно й помічайте, скільки можливостей приховано навколо.

Причина №5. Ви можете стати ким завгодно

«Ким ти хочеш стати, коли виростеш?» Скільки разів вам ставили це запитання в дитинстві? І скільки разів ваша відповідь змінювалася? Спочатку ви хотіли стати лікарем, потім учителем, продавцем і т. ін. Зрозуміло, зараз вам потрібно дотримуватися обраного шляху й будувати кар’єру, щоб прогодувати себе та свою сім’ю. Але як ви прийшли до такого вибору? Тому що ваші батьки були лікарями? Тому що вам у школі легко давалася біологія? Ми часто обираємо професію, виходячи з того, що нам потрібно стати кимось, а не з того, що нам це подобається. Ми не ризикуємо змінити сферу діяльності тому, що вже побудували кар’єру. Але якщо ви дійсно хочете стати юристом, що заважає вам отримати юридичну освіту навіть у 35 років? Вступіть до університету, вчіться і, нарешті, здійсніть свою мрію! Не роздумуйте над тим, наскільки це правильно чи практично. Мисліть як дитина й робіть те, що ви дійсно хочете.

Причина №6. Світ повний можливостей

Це твердження схоже на попереднє. Світ повний можливостей, і ви можете скористатися будь-якою з них. Не обмежуйте себе ні в чому через те, ким ви себе вважаєте, чи те, як поставляться до вашого вибору ті, хто вас оточує. Якщо ви завжди мріяли стати художником, візьміть кілька уроків малювання та спробуйте намалювати свою першу картину. Якщо ви мріяли написати книгу, на дозвіллі спробуйте написати перший розділ. Світ повний можливостей для всіх, не тільки для дітей. Діти просто швидше це розуміють і використовують це знання собі на благо. Робіть так само.

Причина №7. Здійснюйте вчинки просто так, без особливих причин

Коли ви востаннє просто лежали на траві, дивилися на небо й дозволяли думкам блукати десь далеко? Або з’їжджали з гірки на санчатах? Зрозуміло, пустощів має бути в міру. Але дорослі думають, що їм завжди потрібно бути чимось зайнятими: якщо ти не на роботі, тобі потрібно займатися будинком або читати книги. Якщо ти застряг у заторі, потрібно послухати аудіокнигу. Розумно розпоряджатися своїм часом – корисна навичка, але не завжди потрібно бути чимось зайнятим. Час від часу знаходьте час на те, щоб просто прогулятися на свіжому повітрі або зустрітися з друзями. І нехай справи почекають.

Причина №8. Ваша уява безмежна

Дорослішаючи, ви дізнаєтеся все більше й більше фактів, набуваєте досвіду та вчитеся відрізняти можливе від неможливого. Дорослим потрібно бути продуктивними, але, на жаль, це обмежує вашу уяву. Вам стає важче фантазувати. У дітей такої проблеми немає – їх уява безмежна. Вони не замислюються над тим, що реальне, а що – ні: у їхній уяві можливе все. Щоб зрозуміти, що таке дитяча уява, подивіться дитячі телепрограми. Головними героями там є тварини або вигадані персонажі, вони розмовляють, відчувають і можуть навіть літати в космос. Дайте волю своїй уяві – це допоможе вам краще справлятися з повсякденними завданнями вдома й на роботі.

Причина №9. Вас не хвилює думка інших людей

Будьмо відверті – цієї якості дорослим особливо не вистачає. Діти вдягають оригінальний одяг просто тому, що їм цього хочеться. Крім того, вони пишаються своїм зовнішнім виглядом. Вони не соромляться ставити «дурні» запитання: вони просто хочуть дізнатися відповідь і не переймаються, що над ними може хтось сміятися. Уявіть, наскільки вільніше ви б почувалися, якби припинили турбуватися про те, що про вас думають ті, хто вас оточує. Не бійтеся виглядати божевільним серед колег на роботі. Дозвольте собі робити те, що вам хочеться (у розумних межах, зрозуміло). Зрештою, ми ніколи не знаємо, що про нас подумають люди з нашого оточення: можливо, така оригінальність їм навіть сподобається.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: