Завантаження ...
banner
banner

Як зменшити частку жиру на животі: п'ять простих порад

Як зменшити частку жиру на животі: п'ять простих порад фото

Скоротити непотрібні і небезпечні запаси жиру на животі можна, не вдаючись до дієт або інтенсивним фізичним вправам. Індійські фахівці перерахували п’ять простих порад, які допомагають зробити цю частину тіла більш стрункою, — пише ua-vestnik.com.

Найбільша небезпека ожиріння живота – це зростання вісцерального жиру, що зберігається в черевній порожнині і навколишнього внутрішні органи. Збільшення його маси є не просто естетичної проблемою, воно пов’язане з підвищеним ризиком розвитку загрозливих здоров’ю розладів, включаючи запалення і метаболічні порушення, що діють як пусковий механізм ряду хвороб. Таким чином, надлишковий жир на животі, особливо вісцеральний, корелює з розвитком діабету 2 типу, серцевих патологій і інсульту, гіпертонії, діабету, жирової хвороби печінки, раку молочної залози і кишечника.

Дослідження також показують, що велика кількість жиру на животі може збільшити ризик передчасної смерті – незалежно від загальної ваги людини.

Тим часом, фахівці констатують: позбутися від жиру на животі можливо без дієт і виснажливих занять спортом – за рахунок певних змін способу життя. Головна умова: дотримуватися їх регулярно протягом тривалого часу.

Експерти назвали п’ять найпростіших порад для зменшення жиру на животі

Вживати строго натуральну їжу. Щоб схуднути в животі, слід виключити з раціону продукти промислової переробки. Їсти потрібно цільні фрукти, овочі, зерно, м’ясо.

«Вибирайте пісні джерела білка і складних вуглеводів, а також нежирні молочні продукти. Припустимо помірна кількість корисних жирів (мононенасичених і поліненасичених), що містяться в рибі, горіхах, деяких рослинних оліях », – доповнили дієтологи.

Пити воду. Ось проста, але дуже ефективна порада: перестаньте вживати солодкі і містять калорії напої, пийте воду, несолодкий чай, кава. Користь для здоров’я від вживання достатньої кількості води виходить далеко за рамки контролю ваги: ​​така звичка покращує стан організму відразу в багатьох відносинах, підкреслюють лікарі.

Контролювати розмір порцій. Така практика відіграє вирішальну роль у втраті ваги, включаючи жир на животі. Один з найпростіших способів контролювати розмір порцій – використовувати посуд меншого розміру.

Більше рухатися. Сидячий спосіб життя сприяє нездоровому збільшення ваги і інших серйозних проблем зі здоров’ям. Почніть ходити пішки не менше 150 хвилин на тиждень, а краще більше – результат не змусить себе чекати.

Керувати емоціями. Кортизол, гормон стресу, що виділяється залозами, може сприяти накопиченню вісцерального жиру. Для його зменшення потрібно вживати заходів, що зменшують присутність стресу в повсякденному житті. Одним з найпростіших способів стати менш сприйнятливим до різного роду подій, що викликають занепокоєння, є практика повільного дихання:

  • робити вдих протягом 4 секунд
  • видих – протягом 6 секунд
  • дихати таким чином мінімум десять хвилин.

Доведено, що така методика зменшує прояви тривожності, агресії, імпульсивних бажань щось з’їсти або закурити.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: