Завантаження ...
banner
banner

Можна перед сном: вісім корисних перекусів

Можна перед сном: вісім корисних перекусів фото

Занадто часто ми відчуваємо нестерпний голод у години між вечерею та сном. Але нічні закуски та напої сумно відомі тим, що вони не дуже корисні для здоров'я. Адже так легко вхопитися за найзручнішу та найсмачнішу їжу, якої вам так хотілося після того, як ви зробили більш поживний вибір впродовж дня. І хоча вони, безумовно, смачні, певні варіанти опівнічних перекусів можуть негативно вплинути на сон і викликати бажання їсти ще. Ця загадка додає ще більшої шкоди, адже сон є наріжним каменем здоров'я та гарного самопочуття, — пише meta.ua.

Не хвилюйтеся — це не злочин, якщо ви хочете перекусити перед сном, і існує безліч смачних і корисних варіантів нічних перекусів. Ось кілька чудових варіантів їжі, які є ситними, поживними та сприяють оптимальному сну.

Жменя волоських горіхів або мигдалю

Волоські горіхи містять омега-3 жирні кислоти, що сприяють сну, а також клітковину, антиоксиданти, мелатонін і магній, а також трохи рослинного білка. Ці харчові переваги сприятимуть загальному здоров'ю, ситості та сну. Крім того, якщо ви обираєте злегка підсолені горіхи, це може допомогти приборкати вашу тягу до солоного після вечері.

Смузі з терпкою вишнею

Ситна солодкість смузі - ідеальний варіант після вечері. Смузі також є ідеальним засобом для добавок, що сприяють сну, таких як терпка вишня (або терпкий вишневий сік), заморожені ягоди, виноград і навіть овес.

Копчений лосось на цільнозернових крекерах

Невиразна жирність копченого лосося не тільки допоможе приборкати нічний голод і тягу до солі, але й сприятиме кращому сну. Це пов'язано з вмістом омега-3 жирних кислот і вітаміну D. Лосось з Чилі особливо корисний у цьому відношенні, оскільки в ньому особливо багато омега-3. Копчений лосось - це не що інше, як "поцілунок шеф-кухаря", якщо подавати його на цільнозернових крекерах зі шматочком вершкового сиру та посипати свіжим кропом.

Вівсяні пластівці з насінням чіа

Ця страва містить омега-3 жирні кислоти, мелатонін, магній, клітковину та антиоксиданти, які містяться в таких інгредієнтах, як овес і насіння чіа. Додайте ягоди та трохи молока, щоб втамувати тягу до солодкого.

Рулетики з індички

Триптофан, який міститься в індичці (і курятині), допоможе вам краще висипатися, що робить рулетики з індички ідеальною злегка солоною нічною закускою. Спробуйте делікатесну індичку без нітратів, з низьким вмістом натрію, з салатом, помідорами, приправами на ваш вибір і, можливо, шматочком сиру.

Йогурт з фруктами та мюслі

Миска йогурту, збагаченого білками та кальцієм, з фруктами, гранолою або подрібненими горіхами - це завжди ситний перекус, а тим більше з додаванням насіння чіа, багатого на омега-3. Триптофан і вітамін D, що містяться в йогурті також сприятимуть здоровому сну.

Овочі з домашнім сиром

Хрусткі продукти - поширене бажання в години після вечері. Вмочіть овочі у сир, багатий на вітамін D і триптофан, щоб покращити сон і додати неперевершеного пікантного смаку. Можна додати до сиру приправу для додаткового смаку. Якщо ви не фанат сиру, хумус, йогуртовий соус або гуакамоле - теж смачні та пікантні варіанти заправки!

Попкорн

Якщо вам хочеться чогось дійсно простого, візьміть кілька жмень звичайного або злегка підсоленого попкорну. Ця закуска технічно являє собою цільне зерно, яке містить трохи більше клітковини, ніж інші нічні закуски в пакетах, такі як картопляні чипси. Спробуйте попередньо запакований варіант з продуктового магазину, який не містить натрію, виготовлений з невеликою кількістю олії або взагалі без неї, і не містить цукру.

Як повідомляв MYNIZHYN, щоб худнути, не треба голодувати – досить просто вибирати правильні продукти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: