Завантаження ...
banner
banner

Корисні властивості вівсянки – дослідження

Корисні властивості вівсянки – дослідження фото

Нещодавно вчені з Університету Кампінас (Бразилія) зробили метааналіз проведених у період з 2012 по 2023 роки наукових праць, в яких вивчалося використання вівсяних продуктів та добавок для модуляції функції кишкового мікробіому. Результати їхнього дослідження були представлені у журналі Nutrients, — пише Інфоіндустрія

Експерти встановили, що в вівсі містяться унікальні фенольні сполуки, наприклад, авенантраміди, авенаколізати та авенацини, що мають протизапальні властивості. А це, за словами вчених, вказує на їхню здатність захистити від раку товстої кишки, ішемічної хвороби серця та дерматологічних проблем.

До того, у вівсі міститься вітамін Е – він також має антиоксидантні властивості, що знижує ризик серцево-судинних захворювань та раку.

“Розчинні та нерозчинні волокна, а також фенольні сполуки, що містяться в вівсі, забезпечують широкий спектр корисних для здоров’я властивостей, включаючи зниження рівня холестерину, протизапальні та антиоксидантні властивості, але для отримання переконливих доказів потрібні подальші дослідження”, – резюмували автори.

Згідно з дослідженнями європейських лабораторій Eurofins, які проводились на замовлення компанії “Добродія Фудз”, окрім вітамінів, мікро- та макроелементів, вівсяні пластівці “Добродія” містять 4,1 г бета-глюкану на 100 г продукту. Бета-глюкан – речовина, яка сприяє підтриманню нормального рівня холестерину в крові. Також вівсяні пластівці ТМ “Добродія” містять значну кількість харчових волокон – 11 г на 100 г продукту. Своєю чергою харчові волокна допомагають зменшити ризик розвитку таких захворювань як атеросклероз, цукровий діабет, ожиріння, жовчнокам’яних хвороб, алергій та деяких видів раку.

Як повідомляв MYNIZHYN, зарубіжні фахівці провели аналіз ряду досліджень на предмет вивчення складових харчового раціону людини. На підставі його результатів дослідники розповіли про продукти, що допомагають виводити токсини і очищати печінку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: