Завантаження ...
banner
banner

Залишилася їжа після Великодня: куди подіти освячені паски та яйця

Залишилася їжа після Великодня: куди подіти освячені паски та яйця фото

Вважається, що пасхальні яйця мають чудодійні властивості. У народі вірять, що освячені яйця можуть лежати місяцями в холодильнику і не псуватися. Викидати їх не можна, так само як і не рекомендується годувати освяченими яйцями свиней, собак та інших домашніх тварин, — пише radiotrek.

Що робити з підсохлими пасками і фарбованими яйцями, що залишилися після Великодня

Найкращий спосіб утилізації великодніх атрибутів: спалити їх у печі і висипати попіл у річку. Також можна закопати паски і яйця в якомусь безлюдному місці, або на могилі у родичів.

Згідно з прикметами, чотири великодніх яйця, заритих по кутах ділянки, захистять будинок, сад і самих господарів від нещастя.

Щоб яйця не залежувалися, відразу після Пасхи їх можна використовувати їх як інгредієнти для різних страв. Наприклад, приготувати м’ясний рулет з вареними яйцями, фаршировані яйця, пиріжки з яйцями, різні салати і бутерброди.

При храмах є спеціальні баки, у які складають застарілі ікони, висохлі просфори, зламані хрести, тощо. Після Великодня черстві паски і яйця можна віднести туди.

Є ще спосіб утилізації пасок і яєць — опустити їх у воду (озеро, річка, струмок).

Що стосується наклейок на яйця, неабияк популярних в наші дні, які являють собою мініатюрні ікони. Люди не обізнані, після вживання таких яєць в їжу, без докорів сумління викидають у сміття яєчну шкаралупу разом із налиплими на ній подібними іконками-наклейками, часто порваними та зім'ятими.  

Як повідомляв MYNIZHYN, наші журналісти пройшли вулицями Ніжина і запитали у перехожих: "Чи будуть вони святкувати Великдень, йти до церкви та пекти пасочки?".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: