Завантаження ...
banner

Ці фрази зміцнять ваші стосунки: частіше їх використовуйте

Ці фрази зміцнять ваші стосунки: частіше їх використовуйте фото

Кожні стосунки проходять випробовування на міцність. У такі моменти від краще буди щирим як і з собою, так і з партером, оскільки подолати спільну проблему легше разом.  Два погляди на ситуацію забезпечують об'єктивність. Дані сім фраз можуть допомогти вам зміцнити ваші стосунки та зрозуміти їх цінність, — пише Затишок.

1. Вибачення

Не бійтеся визнати свою помилку, попросити вибачення за завдані хвилювання або висловлені образи в запалі емоцій. «Вибач, що я повівся грубо, я не хотів сваритися»; «Ти мала рацію, я поспішив та все зіпсував»; «Припинімо розмовляти на підвищених тонах й спробуймо почути один одного, щоб знайти зручне для обох рішення». Ці фрази прості, але дуже ефективні. Навіть якщо ви скажете їх після сварки.

2. Зізнання

Як би довго ви не були разом, як би сильно не кохали один одного, не забувайте говорити про це вголос. Вчинки – це добре. Турбота, допомога й подарунки прекрасно підживлюють емоції. Але не менш важливо вміти промовляти все, що ви відчуваєте, що наповнює вас радістю та гордістю за партнера. «Мені було так затишно цього вечора, давно ми не розмовляли про все на світі»; «Мені подобається, як ти гладиш моє волосся»; «Хочу піти на цю виставку лише з тобою!»; «Ніхто мене не розуміє так, як ти».

3. Щирий інтерес до партнера

Пам’ятаєте, як все було спочатку? Ви безперестанно цікавилися думками один одного, хотіли знати, чим живе партнер, що його засмучує, а що наповнює радістю. Ви запитували: «Як минув твій день?»; «Куди ти хочеш поїхати на ці вихідні?»; «Тобі подобається ця музика?» Але потім відносини загрузли в рутині, будні заповнили побут, діти, робота. Ви перестали цікавитися партнером, ділитися своїми переживаннями. Щоб повернути пристрасть, потрібно знову стати жадібними чомучками. Запровадьте звичку запитати: «Як ти? Що з тобою відбувається? Про що думаєш, мрієш? Чому перестав грати на гітарі?» Це допоможе прояснити багато проблемних моментів, поверне близькість.

4. Позитивні підкріплення

Багато сімей роблять класичну помилку – вони вчать своїх дітей бути скромнішими, стриманішими, постійно порівнювати себе з іншими. Така практика зумовлює те, що ми перетворюємося в критиканів. Ми рідко хвалимо своїх близьких, забуваємо сказати про те, наскільки вони для нас важливі. Це слід виправляти. Не скупіться на компліменти та позитивні емоції: «Кохана, ти готуєш неймовірні млинці!»; «Поруч з тобою мені дуже комфортно, я дуже це ціную»; «Люблю тебе, ти промінчик моєму житті»; «Я щасливий бути твоїм чоловіком». Хіба ці слова не підвищують самооцінку й не розправляють нам крила?

5. Я-повідомлення

Легко вилити на людину відро бруду, образити, принизити, навішати ярликів. З одного боку, нерозумно замовчувати почуття, закривати очі на те, що давно турбує. З іншого боку, критикувати теж потрібно вміти, щоб не розчавити людину, але донести до неї послання (яка ваша потреба не задоволена?). Вчіться сваритися по-дорослому: називайте свої емоції, підкріплюйте їх фактами та пропонуйте альтернативи. «Мені прикро, коли ти весь вільний час граєш у Warcraft. Я сумую, хочу твоєї уваги, а ти вже 5 день сидиш за комп’ютером. Може сходимо в кіно?»; «Не називай мене товстою, це вбиває всю мотивацію до схуднення. Мені потрібен приклад для наслідування, ти можеш мене підтримати?».

6. Фрази-пояснення

У люблячих відносинах, хочемо ми того чи ні, доводиться приймати один одного з усіма вадами, прощати партнеру його помилки й недосконалість. Чоловіки терплять емоційні перепади партнерок, їх сльози та примхи. Жінки прощають чоловікам гнів та образливі коментарі на тлі стресів й робочої втоми. Важливо не замовчувати конфліктів, але все промовляти вголос. «Мені так соромно, що я на тебе накричав. Ти не винна, просто я нервую через неприємності на роботі»; «Настали «критичні дні» й мені хочеться чіплятися до всякої чортівні… не бери близько до серця»; «Ніяк не можу викинути з голови твої слова. Що саме ти мав на увазі?».

7. Слова подяки

Не сприймайте добре ставлення як належне, не ігноруйте турботу близьких, їх увагу та підтримку. Згодом ми всі звикаємо до того, що вдома нас чекає гаряча вечеря, що партнер підтримає нас у важкій ситуації, підкине грошей, відвезе на море, зв’яже теплі шкарпетки. Але всі ці звичні дії вимагають зусиль! Не забувайте показувати коханим, як ви цінуєте їх присутність у вашому житті й все помічаєте. «Ми разом стільки років, а ти продовжуєш мене дивувати!»; «Я дуже вдячна тобі за квіти, ти завжди знаєш, як підняти мій настрій»; «Спасибі, що ти поруч, я це ціную»; «Що я можу для тебе зробити?»

Перелічені фрази дуже прості, особливо якщо ви любите один одного. Не забувайте про їхню силу, й ваші відносини не зруйнує жоден ураган.

Як повідомляв MYNIZHYN, нині соціум диктує власні правила, згідно з якими ми маємо бути однакові і жити, як прийнято, але ви можете банально не пристати на його пропозицію? У вас інший погляд на світ, у вас інші звички і цінності, а оточення намагається за це присоромити вас, змусити хвилюватися. Таким чином, ми заганяємо себе в рамки однаковості. Тож, за ці 12 речей вам ніколи не має бути соромно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: