Завантаження ...
banner

Вони гальмують ваш розвиток та ріст: сім типів друзів

Вони гальмують ваш розвиток та ріст: сім типів друзів фото

Якщо у вас розколюється голова, не вистачає енергії навіть на найпростіші справи, завжди хочеться спати, робота стопориться разом із кар’єрою, серйозних стосунків немає — не поспішайте бігти до лікаря, спочатку уважно проаналізуйте своє оточення. Можливо, серед ваших друзів та знайомих є люди, які реально тягнуть на дно. Розглянемо сім типів друзів, які можуть мати поганий вплив на ваш розвиток та ріст, — пише Затишок.

1. Пропалюючі життя

Нічне життя, клуби, трохи роботи чисто для галочки. Знов клуби, випивка, чоловіки, жінки, подорожі, тусовки. Знову поїздки, знову чоловіки, жінки, бесіди, бесіди… І так далі по замкнутому колу. У такому житті багато яскравих подій, але немає нічого постійного. В основному, там сяюча порожнеча, яку ваш друг заповнює всім, до чого може дістатись.

Достатньо потрапити в таку колію – і ви швидко втратите свої цілі та мрії. Адже жити так легко і приємно, тому що докладати якихось особливих зусиль не потрібно. Але таким чином ви ставите на паузу свій розвиток, тому що ваш час цілком займають вечірки, купа нових знайомств та марних розмов.

2. Патологічні брехуни

Сьогодні він запізнився, бо переводив стареньких через дорогу і рятував котиків. Завтра вирушить у навколосвітню подорож, тому віддати борг ніяк не може. А ще ваш приятель, звичайно ж, знайомий з купою артистів, тож завжди може провести на спектакль чи концерт. Якщо щось не вдалося, то це не він винен, а зірка, яка має погану пам’ять.

Знайомтеся, це людина, що забрехалася. Так ви навряд чи зможете покластися на неї в будь-якому, навіть найпростішому питанні. Ви ніколи не дізнаєтеся, чи вонв бреше спеціально, з якоюсь вигодою для себе чи це вже звичка, вироблена роками.

Не поспішайте беззастережно вірити такій людині. Вона може підвести вас і ваших близьких у будь-який момент.

3. Ті, що скаржаться на долю

У всіх нас бувають чорні смуги, і в такі часи ми потребуємо підтримки близьких. Але чорна смуга змінюється білою — і ми можемо допомогти друзям, які потрапили в біду, вислухати і втішити. Але є такий тип людей, яким завжди і все погано. І вдома, і на роботі, і на подвір’ї, і в місті, і в країні. Та що там у країні! Загалом у світі все погано!

Ось тільки сам цей типаж жахи долі не переживає, він виплескує всі емоції на друзів, рідних, колег, навіть випадкових зустрічних. Йому просто потрібні вільні вуха, куди можна злити весь негатив. Але проблема: запаси цього негативу невичерпні. І поки ви слухаєте, співпереживаєте, служите жилетом для сліз, ваша енергія тане на очах.

4. Дорослі діти

Інфантильного чоловіка чи жінку видно здалеку. Вони із задоволенням пустують, жартують, розігрують, завжди щирі та відкриті, говорять усе, що думають. Але за цією дитячою безпосередністю ховається безвідповідальність та повна несамостійність. Ви навряд чи зможете покластися на таку людину, довірити їй щось серйозне. Навіть якщо таке станеться, вам доведеться або виправляти помилки за дитиною, або в результаті все робити за неї.

У вашихстосунках вже задані певні ролі: ви — батько, який опікується і вирішує складні питання, ваш друг — дитина, яка пустує. На ваші плечі ляже тягар турбот, який вам взагалі не потрібен. Просто поставте собі просте запитання: а навіщо вам великий хлопчик чи дівчинка на шиї?

5. Жорстокі критики

Поруч із такими людьми перебувати складно, вони завжди і всім незадоволені. Під кулі найжорстокішої оцінки потрапляють не лише спільні знайомі, при зручному випадку критик винесе свій безапеляційний вердикт і вашій роботі, результату творчості чи вчинку. Ви ніби ходите мінним полем: крок праворуч-ліворуч — і вибух неминучий. При цьому ви отримуєте критику навіть у той момент, коли це не потрібно.

Але зупинити вашого друга складно, а точніше неможливо. Затяті критики вважають, що без їхньої оцінки людям просто не прожити. Ще одна іпостась такого типу – вічні порадники. Вони завжди краще знають, як вам жити, з ким дружити, які речі носити, ніж годувати чоловіка та як виховувати дітей. І все це видається також без вашого запиту на цінні рекомендації, просто так, по душевній доброті. Погодьтеся, дуже вимотує.

6. Вічні заздрісники

Заздрісники їсти нормально не можуть, спати нормально не можуть, якщо хтось живе краще за них. Тому, щоб покращити свій настрій, у хід пускають вірний приймач – знецінення. Ой, у Наташі новий автомобіль? Та вона розіб’є його першого ж дня! Куми купили дачу? Та вони, окрім кактусів, вирощувати нічого не вміють. Вас підвищили на посаді? А от чому ви так часто заходили до директора, ну, логічно ж!

Заздрісники не вміють радіти чужим успіхам, зате від невдач приходять у повне захоплення. І чим гірше у вас йдуть справи, тим краще така людина почувається.

Дружити з подібними типами складно. Вам доведеться або постійно слухати фразочки, що знецінюють, або брехати, що у вас все погано, щоб вам не заздрили. Але взагалі тримайтеся від них подалі! Ці екземпляри можуть ще розробити купу планів помсти тим, хто, на їхню думку, дуже добре живе.

7. Інтригани

Інтригани – найхитріші люди у світі. Але найстрашніше полягає в тому, що багато з них плетуть свою павутину змов із любові до мистецтва маніпуляцій. А іноді просто від нудьги. І не важливо, хто потрапить у їхні сітки – зовсім сторонні люди, ваші близькі чи ви самі. Для таких типів головне – результат. І поки ви відбиваєтеся від маніпуляцій або намагаєтеся їм протистояти, розробляючи свої підступні плани помсти, ваш особистий ріст застигає на попередній позначці.

Звісно, ​​спілкування з інтриганами можна внести до скарбнички комунікаційного досвіду. Але найкраще один раз, щоб потім миттєво розпізнавати подібних людей та триматися від них подалі. Все ж таки у нас не повільне вісімнадцяте століття, де маніпуляції були в порядку речей. Сучасний світ вимагає швидкості і швидкого реагування, так що залиште плетучі інтриги наодинці з собою і займіться реалізацією своїх цілей.

Як повідомялв MYNIZHYN, нині соціум диктує власні правила, згідно з якими ми маємо бути однакові і жити, як прийнято, але ви можете банально не пристати на його пропозицію? У вас інший погляд на світ, у вас інші звички і цінності, а оточення намагається за це присоромити вас, змусити хвилюватися. Таким чином, ми заганяємо себе в рамки однаковості. Тож, за ці 12 речей вам ніколи не має бути соромно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: