Завантаження ...
banner

Ваша дитина запам'ятає це на все життя: п'ять речей

Ваша дитина запам'ятає це на все життя: п'ять речей фото

Робити щасливими близьких важливо щодня, але є речі, які залишаться у пам’ять ваших дітей, навіть якщо вони будуть не регулярними. Чому так і що це за речі — читайте у матеріалі, — пише Затишок.

1. Коли ви подарували почуття безпеки

Кожна дитина потребує опіки та захисту. Дівчатка часто називають тата «мій герой» саме за вміння подарувати це почуття — спокою та безпеки. Прислухайтеся до дитячих страхів, проганяйте злих монстрів у них з-під ліжка, обговорюйте страшні сни і навчіть постояти за себе – такі прості речі діти дуже добре пам’ятають.

2. Коли не доводилося ділити вас ні з ким іншим

Діти вимірюють любов увагою, яку ви їм надаєте. Дитина точно запам’ятає ті моменти, коли ви залишали всі свої справи, щоб просто з нею погуляти, провести час, вибратися на сімейну вилазку на природу. З трепетом трохи пізніше малюки згадуватимуть і вашу захопленість їх хобі, спільне проведення часу, яким дитина «горить».

3. Стосунки чоловіка і дружини в родині

Модель поведінки між жінкою та чоловіком у шлюбі, стосунках формується у дитини під час спостереження за власними батьками. На підсвідомому рівні вже у дорослому житті вона завжди чинитиме так, як бачила на найближчому прикладі. Тому дуже важливо зберігати здорову атмосферу любові та підтримки в сім’ї, мати сімейні традиції та ростити дитину в гармонії.

4. Вашу похвалу і критику

Слова — потужна зброя, особливо якщо це стосується дітей. До 6-7 років психіка дитини особливо схильна до впливу батьків та їх слова підтримки або несхвалення можуть дуже вплинути на самооцінку та ідентичність малюка, як особистості в майбутньому.

Безперечно, виховання — не наука з точними вступними та правилами, і всі батьки самі обирають свою стратегію так, як відчувають. Але похвала — це вірний спосіб дати знати дитині, що її цінують, розуміють та люблять. А це дуже врізається у пам’ять.

5. Сімейні традиції

Сімейні традиції – це те, що згадує кожна людина, будучи дорослою. І незважаючи на те, що малюки люблять сюрпризи, куди більше вони цінують те, що в їхньому житті є постійним. Наприклад, спільні перегляди фільмів з батьками по п’ятницях, виїзди на природу з наметами, настільні ігри з друзями сім’ї у вихідні або спільне куховарство. Це те, що назавжди запам’ятається вашим дітям, і вони будуть згадувати це із теплом у серці.

Як повідомляв MYNIZHYN, радити матусям стосовно виховання дітей можна безліч речей, але є декілька простих порад, про які має пам'ятати кожна мама, адже від цього залежить її ментальне здоров'я, стосунки з чоловіком тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: