Завантаження ...
banner

Вони допоможуть батькам у вихованні дітей: п'ять хитрощів

Вони допоможуть батькам у вихованні дітей: п'ять хитрощів фото

Виховання дітей – це одна з найскладніших тем для обговорення. Зіпсувати дитині життя – не так вже й важко. Ну і звісно кожна мама впевнена в тому, що вона краще знає, що потрібно її дитині, а кожен батько виховує так, як його виховували в дитинстві. Ці п'ять хитрощів допоможуть усім батькам, незалежно від того, яких ви вподобань у вихованні дітей, — пише Затишок.

Основа основ

Хлопчик дивиться на реакцію мами, як вона ставиться до тата, що робить, що говорить, як говорить і копіює поведінку тата, щоб отримувати рівно те ж саме в майбутньому. Дівчинка робить те саме, але з татом: дивиться на його реакцію, дії, емоції та копіює поведінку мами.Це один із найкращих способів домогтися бажаного, якщо робити так само, як і той, чий результат тобі подобається

1. Дитину не попередили, коли народжували, що вона має бути зручною і гарною

Більшість батьків хочуть, щоб їхня дитина була зручною. Гралася спокійно, робила, що їй кажуть, була слухняною і спокійною, розуміла маму й тата, коли їм не до неї, не відволікала тощо, а найголовніше, щоб не ганьбив перед іншими своєю поведінкою. Дитині потрібно розвиватися і робить вона це через ігри та пізнання світу. Звідки вона знає, що довбати по підлозі молотком не можна? У неї немає вашого досвіду. Звідки вона знає, що кричати погано? Що кусати погано, що висловлювати емоції погано? І це навіть при тому, що все це не погано, а не комфортно батькам, а потім багато хто дивується, що дитина розвивається повільніше за інших, або не така активна, або не така балакуча і т.д. ВИ самі це з нею робите.

2. Кімната дитини і там її порядок

Якщо у дитини є своя кімната, то не потрібно вбігати туди, коли і як вам хочеться. Не потрібно порушувати її кордони. А плюс до цього не потрібно командувати там, щоб вона прибралася, як вам хочеться і подобається. Ви можете їй запропонувати це зробити і пояснити, чому це важливо для нього. Ну і, звичайно, видати їй нагороду за виконану роботу, щоб закріпити навичку. І так кілька разів!

Прибирайте свою кімнату, а її залиште в спокої.

3. Усе навчання тільки через гру й особистий приклад

Неможливо навчити дитину читати, якщо ви самі відкриваєте книжку у свята і на 5 хвилин. Не можна навчити дитину чистоти, якщо ви самі її не підтримуєте. Покажіть приклад своїй дитині, і вона повторюватиме за вами, якщо побачить хорошу реакцію на свої дії, і вже тим паче, не потрібно вчити дитину, як прибирати вдома, мити посуд або готувати. Це ваш обов’язок, а не її. Коли прийде її час, то вона сама навчиться і швидше, ніж ви думаєте.

4. Не чекати від неї неможливого

У дитини ще не сформувалися зони мозку, які дають їй змогу подивитися на себе збоку й оцінити свої дії. Навіщо ви їй говорите, щоб вона подивилася на себе і зрозуміла, яка вона… нехороша? Вона не може ще цього і не ламайте її психіку. Набагато краще хвалити дитину за певні дії. Це буде її мотивувати робити частіше і краще, а хлопчиків тим більше. У них так влаштований мозок.

5. Хлопчики і дівчатка

Дослідження показали, що дівчатка з народження шукають очі матері і за ними намагаються зрозуміти її стан і реакцію. Так вони розуміють, що зробити і чи правильно їх розуміє ця велика сіра пляма. Хлопчики ж навпаки намагаються уникати цього і часто відводять або опускають очі. Краще не просити або точніше навіть не вимагати хлопчика дивитися вам в очі. Це ламає його. Також, дівчатка не переносять криків і дуже бояться, а хлопчики ставляться до них простіше. До того ж хлопчики чують на 30% слабкіше за дівчаток. Якщо враховувати ці особливості дитини, то вам буде простіше зрозуміти її і взаємодіяти з нею. Звісно, це далеко не все і тонкощів дуже багато.

Ті, хто хоче не зіпсувати дитину і не зламати їй психіку, намагаються читати більше про виховання дітей, про відмінності навчання хлопчиків і дівчаток, про вплив довкілля і відмінності мозку.

Як повідомляв MYNIZHYN, для маленької дитини батьки – це найголовніші і найважливіші люди. Вони не можуть помилятися, вони завжди захистять і підкажуть, як зробити краще. Діти хочуть наслідувати батьків, тому ці сім речей не варто робити у присутності дитини

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: