Завантаження ...
banner

Виховуйте дитину так, і вона виросте високоінтелектуальною: 10 порад для батьків

Виховуйте дитину так, і вона виросте високоінтелектуальною: 10 порад для батьків фото

Батьки часто турбуються про те, чи достатньо розумна їхня дитина. Це змушує їх розмірковувати, що можна зробити для розвитку її інтелекту. Вважається, що правильний підхід до розвитку малюка в ранньому віці добре впливає на його розумові здібності надалі. Тож перші кілька років життя дітей – це найкращий час, щоб зосередитися на їхньому інтелектуальному вдосконаленні. Ось кілька практичних порад, які допоможуть вам виховати дитину розумною. Ось10 ефективних способів виховати розумну дитину, — пише Затишок.

1. Розмовляйте з нею

Спілкування є ключовою навичкою, яка необхідна для підвищення інтелекту дитини. До того ж завдяки їй діти розвивають почуття власної гідності та впевненість у собі. Заохочуйте дитину більше спілкуватися, залучаючи її до розмов про все на світі. Розповідайте, що ви робите зараз, як пройшов ваш день або що-небудь ще. Частіше описуйте, що відбувається навколо. Запам’ятайте, що розвинені мовні навички завжди пов’язані з високим інтелектом. Тому дайте своїй дитині можливість отримати максимальну користь від спілкування.

2. Будьте ласкавим

Дитина, яку виховують у любові, стає більш упевненою в собі, а отже, й більш стійкою, рішучою, цілеспрямованою, спритною. У ранньому віці близькість можна встановити шляхом контакту шкіра-до-шкіри та за допомогою масажу. Легенько лоскочіть його, дозвольте йому залізти на вас і грайтеся, обіймайтеся з ним, покладіть його на коліна і носіть у слінгу.

3. Збалансуйте харчування

Коли дитина почне вживати тверду їжу, обов’язково включайте в її раціон продукти, багаті поживними речовинами. Наприклад, яйця, зелені листові овочі, фрукти, горіхи та насіння є багатими джерелами вітамінів і мінералів, необхідних для загального здорового розвитку вашої дитини.

4. Розвивайте за допомогою відповідних за віком іграшок

Зараз можна купити безліч різних іграшок навіть для новонароджених, але не всі з них підходять для розвитку інтелектуальних здібностей дитини. Деякі навіть навпаки шкодять психіці. Тож перш ніж давати малюкові іграшку, проаналізуйте, чи підходить вона для його віку та здібностей. Правильні іграшки мають зацікавлювати дітей і бути хорошими освітніми інструментами.

5. Грайте разом із ним

Регулярно знаходьте час, щоб грати з дитиною. Подумайте, що може її захопити і займіться цим. Оскільки дітям дуже подобається повторювати за дорослими, вона дуже швидко навчиться робити так, як ви, і, граючись, отримає багато нових знань і навичок.

6. Читайте

Книги чудово стимулюють уяву і мислення дитини. Читайте щодня. Вибирайте яскраві кольорові книги з різними текстурами і простими зображеннями, які привернуть її увагу. Спочатку ваша дитина може полюбити тільки одну книгу, але поступово вона почне вивчати й інші – це питання часу. Чим частіше ви будете знайомити малюка з буквами і картинками, тим імовірніше він виросте книголюбом.

7. Робіть його героєм казок

Розповідаючи на ніч казку, спробуйте пофантазувати, що якби ваша дитина виявилася одним з її героїв. Коли вона навчиться пов’язувати ці історії зі своїм життям, то зможе краще орієнтуватися у взаєминах з іншими людьми та скрутних ситуаціях. Можливо, через деякий час малюк навіть почне вигадувати свої власні історії.

8. Заохочуйте досліджувати

Водіть дитину в нові для неї місця. Розповідайте, що бачите довкола, і з ентузіазмом сприймайте все невідоме, що з’являється на вашому шляху. Навіть поїздка до супермаркету може бути візуально стимулюючою для дитини. Що більше досвіду ви їй дасте, то від кращої бази знань вона зможе у своєму інтелектуальному розвитку.

9. Давайте спілкуватися з іншими дітьми

Соціальні взаємодії дуже стимулюють наш мозок, а дитину ще й готують до того, як потрібно розв’язувати проблеми, що з’являтимуться в міру її дорослішання. Дозволяйте частіше бачитися з однолітками, наприклад, на подвір’ї, у парку чи на дитячому майданчику. Спочатку невимушено допомагайте малюкові знайомитися і заводити хороших друзів. Мало того, що він засвоїть головні уроки із взаємодії з іншими людьми, так ще й навчиться швидше й ефективніше знаходити рішення різних неприємних ситуацій, коли виросте.

10. Зменшіть час користування гаджетами

Незважаючи на те, що зараз є величезна кількість освітніх передач, мультфільмів і програм для дітей молодшого віку, будьте обережні, показуючи їх дитині. Обмежте час, що проводиться перед екранами, а замість нього зосередьтеся на практичних заняттях (вони розвивають дітей краще). Не дозволяйте дитині довго гратися з планшетами та мобільними телефонами, бо це шкодить зору. Перегляд телевізора також веде до схильності до малорухливого способу життя, проблем із зором і погіршення якості мислення.

Виховати дитину так, щоб вона виросла розумною – це не складно, головне розуміти основні тонкощі та вміти зацікавлювати малюка правильними речами. Зрештою, завдяки вашим зусиллям вона отримає безцінну вигоду у вигляді допитливості та прекрасних інтелектуальних здібностей.

Як повідомляв MYNIZHYN, абсолютно справедливий вислів «Усі наші проблеми родом із дитинства». І якщо бути обмежено відкритими, то з цілковитою впевненістю можна говорити про те, що батьки безпосередньо причетні до того, що їхні діти виросли неслухняними та невдячними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: