Завантаження ...
banner

Хто буде відповідати за безхазяйні домоволодіння у Ніжині?

1 квітня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради під керівництвом першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника відбулася нарада міського

благоустрій, місячник, безхазяйні домоволодіння
Фото з мережі

1 квітня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради під керівництвом першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника відбулася нарада міського штабу з організації проведення місячника з благоустрою, санітарного очищення та озеленення території міста Ніжина за участі членів робочої групи з озеленення міста Ніжина, керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради.

Розглядаючи питання вивезення зібраного сміття з територій закріплених за підприємствами, установами, організаціями міста, Григорій Олійник наголосив на тому, що процес прибирання повинен закінчуватися навантаженням сміття на транспортні засоби та вивозом їх на полігон. Для цього керівники повинні завчасно, за 2-3 дні замовляти в управлінні житлово-комунального господарства та будівництва транспортні засоби.

Також він наголосив на тому, що на полігон дозволяється безкоштовно завозити лише СМІТТЯ ЗІБРАНЕ ІЗ ЗАКРІПЛЕНОЇ ТЕРИТОРІЇ, будівельне сміття та інші відходи безкоштовно на полігон не прийматимуться

Керівники підприємств, установ, організацій міста проінформували, що процес прибирання вже розпочато. Так, наприклад, на території чотирьох навчальних закладів вже чисто. 

Аналізуючи результати виїзної наради міського штабу в центральні сквери міста члени комісії прийшли до висновку що для якісного озеленення та облаштування скверів необхідно розробити їх паспорти, а вже потім відповідно до них висаджувати дерева. Також Григорій Миколайович додав, що у центральних скверах міста місць для висаджування не так уже і багато. 

Наприклад у сквері Л. Губіної є можливість висадження 5-6 дерев, таку ж кількість у сквері м. Заньковецької. Точкове підсаджування необхідно провести у сквері М. Гоголя. Висадження катальп спланували здійснити на початку вул. Незалежності. 

благоустрій, місячник, безхазяйні домоволодіння

Начальник відділу роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко наголосила на існуванні великої кількості сміття по стічних канавах на узбіччях вулиць міста, які не належать ні до домоволодінь ні до прилеглих територій підприємств, організацій, установ.

Також вона відмітила порушення благоустрою на територіях занедбаних домоволодінь, власники яких померли, а правонаступника не встановлено. Щодо цього Григорій Миколайович відмітив необхідність розпочати процес оформлення таких домоволодінь за Ніжинською міською радою.
 
Начальник комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" Владислав Корман нагадав про необхідність висадження квітів на міські клумби та надав пропозиції для розгляду щодо цього питання. 

В цілому штабом було відмічено позитивні зрушення у питаннях благоустрою та озеленення міста, а Григорій Олійник вказав на необхідність тримати всі заходи на особливому контролі міської влади.

благоустрій, місячник, безхазяйні домоволодіння

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: