Завантаження ...
banner

Питання, якими цікавились ніжинці на звіті міського голови

Сьогодні, 28 травня, у великому залі Ніжинської міської ради про роботу за 2018 рік прозвітував міський голова Анатолій Лінник. У своїй доповіді мер наголосив на розбудові міста відповідно до високих Европейських стандартів. За 2018 рік обсяг доходів бюджету міста склав

міський голова, доповідь, питання

Сьогодні, 28 травня, у великому залі Ніжинської міської ради про роботу за 2018 рік прозвітував міський голова Анатолій Лінник.

У своїй доповіді мер наголосив на розбудові міста відповідно до високих Европейських стандартів. Що стосується бюджету, за 2018 рік обсяг доходів бюджету міста склав 733 725,5 тис. грн. Початковий план виконаний на 106,4%. В порівнянні з 2017 роком доходи збільшились на 44 929,3 тис. грн.

Звернув увагу міський голова і на те, що ведеться активна робота з підтримки підприємців у Ніжині. Також, мер розповів і про співпрацю на міжнародному рівні, і про залучені інвестиції.

На реалізацію заходів з благоустрою за 12 місяців у 2018 році були спрямовані кошти міського бюджету в сумі 6 млн. 603 тис. грн.

Загалом в доповіді Анатолій Лінник охопив всі сфери нашого міста від економіки, медицини до спорту і освіти.

Детальніше із звітом міського голови можна ознайомитися за посиланням: ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЛІННИКА АНАТОЛІЯ ВАЛЕРІЙОВИЧА ПРО ВИКОНАНУ РОБОТУ ЗА 2018 РІК

Загалом доповідь Анатолія Лінника тривала близько години. Опісля, присутні могли задати питання міському голові. Для цього всі бажаючі заповнювали відповідні бланки.

міський голова, доповідь, питання

Так, ніжинці поцікавилися питаннями, що стосуються ремонту дорожнього покриття на провулку Урожайний (біля міського автовокзалу) і освітлення на вулицях міста. Відповідь, можна сказати, була єдина - є певний порядок за яким проводиться ремонт і на все це потрібні кошти.

Запитували і коли у міській поліклініці з'явиться теплий туалет (зараз туалет знаходиться на вулиці). Міський голова відповів, що теплий туалет передбачений в новій будівлі міської поліклініки: блок Б міського пологового будинку, 1, 2 та частково третій поверхи. 

Ніжинці запитували чому у місті не транслюється Суспільне радіо і пенсіонери вимушені слухати сучасні радіо станції, які їм зовсім не подобаються. Міський голова відповів, що це не залежить від міста і влади, і в нас немає необхідної вишки для трансляції.

Запитали і про те, чому у Ніжині в нічний час не заборонили продаж алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що раніше на сесії міської ради розглядали відповідний проект рішення і для його прийняття не вистачило одного голосу. Про це і розповів міський голова Анатолій Лінник.

Гаряче обговорення було і про ЖЕК, а саме про використання коштів, які так сумлінно сплачують мешканці багатоквартирних будинків. Люди не можуть допитися від ЖЕКУ ремонту, якого потребують будинки. 

міський голова, доповідь, питання

Запитали у міського голови і про недотримання графіку руху громадського транспорту, зокрема після 21.00. На це Анатолій Лінник відповів, що про такі випадки потрібно одразу ж повідомляти у міськвиконком. Але, наскільки відомо меру - всі перевізники дотримаються визначеного графіку руху.

Ніжинська журналістка поцікавилась у мера: "Які дії здійснюються, аби молодь так масово не виїзджала за кордон?". На це міський голова відповів, що така проблема існує не лише у Ніжині, а є проблемою для всієї України. Мер зазначив, що у Ніжині функціонують маса навчальних закладів, і загалом для жителів міста створені нормальні умови для життя.

Представниця ніжинських підприємців запитала, чи скоротять дні проведення Покровської ярмарки - з 4-х днів до 2-х? Це обгрунтували тим, що ніжинські підприємці за час проведення Покровського ярмарку втрачають кошти. Міський голова відповів, що під час проведення ярмарку всі знаходяться у рівних умовах.

міський голова, доповідь, питання

Запитали у міського голови і про те, що на новий рентген апарат коштів не знайшли (петицію про купівлю цього апарату підтримали ніжинці), а зайвий мільйон на плитку перед міськвиконкомом знайшли. Анатолій Лінник наголосив у своїй відповіді, що сприймати ремонт перед міськвиконком лише, як створення комфортних умов для працівників міської ради - не правильно. Це початок загальної реконструкції площі. А на рентген апарат поки в бюджеті коштів немає.

Дискусію з міським головою вели і через питання по НіжинТеплоМережам і обчисленню пасажиропотоку та зменшення вартості проїзду

Цікавились ніжинці і відділеннями Укрпошти, що масово закриваються у місті. Мер вкотре наголосив, що міська влада ніяк не може  на це вплинути. "Таку політику до збільшення прибутковості підприємства обрала Укрпошта, хоч це і не правильно і недопустимо," - зазначив Анатолій Лінник.

Запитали у міського голови і про покращення за контролем у сфері благоустрою, та чому у Ніжині немає еколога? Анатолій Лінник відповів, що цю функцію у майбутньому буде виконувати Муніципальна варта, а поки її не створено, цим займається відділ з благоустрою, а про роботу цього відділу кожен може судити по-своєму.

Цікавились ніжинці і про повернення пам'ятника Бернеса до Театрального скверу і занедбаність ніжинських клумб. Відповідь все та ж, на реставрування пам'ятнику грошей немає, все залежить від громади і небайдужих людей, а клумби у Ніжині намагаються створювати і доглядати, але ж і тут стоїть на заваді нехватка бюджетних коштів і вандали.

міський голова, доповідь, питання

Запитали в Анатолія Лінника і про доцільність встановлення у зелених зонах нових об'єктів, а саме у скері Лисянського - пішохідного фонтану, а в Театральному сквері - дитячого майданчику "Корабель". Ніжинці зовсім не проти покращень і нових об'єктів, але якщо це справді будуть покращення. 

Міський голова відповів, що нічого поганого в цих об'єктах не бачить і в їхньому запланованому розміщенні також. І всі деталі розміщення цих об'єктів вже обговорені і погоджені.

І на завершення, в мера поцікавились скільки коштів витрачається на заступників міського голови і чи є ці витрати доцільними? На це Анатолій Лінник відповів, що про всі кошти, які отримали застунки, зазначено у їхніх деклараціях. А про роботу заступників міський голова сказав, що є свої плюси і мінуси, але заступники справляються зі своїми обов'язками.

Фото Наталії Нікітіної

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання

міський голова, доповідь, питання
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: