Завантаження ...
banner
banner

9 гаражних кооперативів у Ніжині не сплачують за вивіз сміття

26 липня відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. В засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий

благоустрій, вивіз сміття, гаражі
Фото з мережі

26 липня відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. В засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман, начальник відділу містобудування та архітектури Вікторія Мироненко та в.о. начальника інсекції з благоустробю Олександр Дорешенко.

Присутні розглянули протокольні доручення попередньої наради щодо проведення першого етапу встановлення відеокамер на центральній площі міста та кошторис його витрат; знищення амброзії;; стану виконання робіт по реконструкції площі, встановлення лавочок та урн, освітлення; оформлення паспортів по паркам і скверам; облаштування та благоустрій тротуарів; облаштування нового кладовища, укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з гаражних кооперативі; підрізка дерев тощо.

благоустрій, вивіз сміття, гаражі

Владислав Корман повідомив, що на території міста знищено за на замовлення управління ЖКГ та будівництва було проведено знищення вогнищ амброзії полинолистої відповідно до акту обстеження території міста на виявлення даної рослини хімічним методом боротьби (шляхом обприскування гербіцидами) на загальній площі 6,56 га та шляхом викошування на загальну площу 5,2 га. За інформацією керівника підприємства знищення гербіцидами даної росливи – це найдієвий спосіб. Під час обговорення питання було вирішено, що в наступному році амброзію полинолистої будуть знищувати за допомогою гербіцидів.

Під час обговорення питання щодо укладення договорів на вивезення  твердих побутових відходів з гаражних кооперативів було з’ясовано, що у місті зареєстровано 11 гаражних кооперативів, тільки два з них сплачує за вивіз ТПВ. Вирішили знайти законні шляхи вирішення даного питання.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу керівників комунальних служб на проведення озеленення в парках і скверах міста, в тому числі видалення чи підрізку гілля тих дерев, які являються аварійними. Анатолій Валерійович наголосив, що під час виконання робіт з благоустрою міста відповідальна особа по даному напрямку постійно повинна бути присутня на об’єкті, оскільки мешканці оцінюють не тільки виконання робіт, а і якість.

По всім піднятим питанням надані протокольні доручення з конкретними термінами їх виконання.

Начальник сектора взаємодії із засобами 
масової інформації (прес-центр) 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: