Завантаження ...
banner
banner

Чи вирішить муніципальна варта проблеми ніжинських генделиків?

Ще на минулому засіданні сесії міськради (від 7 серпня) депутати підняли тему розміщення такого собі літнього майданчика біля ТЦ "АТБ", що по вулиці Шевченка. Занепокоєння викликав той факт, що в цьому, як назвали його представники

спиртне, майданчик, демонтаж

Ще на минулому засіданні сесії міськради (від 7 серпня) депутати підняли тему розміщення такого собі літнього майданчика біля ТЦ "АТБ", що по вулиці Шевченка. Занепокоєння викликав той факт, що в цьому, як назвали його представники влади "генделику" продають спиртні напої неповнолітнім. Законно чи ні облаштовано цей майданчик, депутати на той момент не знали. 

У ході вчорашнього засідання міськради до питання такого роду літніх майданчиків повернулися. Як було повідомлено, столики біля ТЦ "АТБ" встановлено таки незаконно.

Було проведено комісійне обстеження, в ході якого з'ясували, що договір оренди земельної ділянки даного об'єкта закінчився. Було складено припис. На нього  реакції не було. Подальші дії – застосування адмінпокарання у вигляді штрафу. Якщо і після цього майданчик не припинить  свою діяльність, буде проведено його примусовий демонтаж. Рішення про знесення "розливайки" приймає виконком, а, враховуючи те, що депутати налаштовані рішуче, рішення буде прийнято на одному з найближчих засідань.

Схожа ситуація склалася і в іншому районі міста: по вулиці Московській біля магазину "У Олексія". Там, у закапелку від дороги стоять столики і на повну іде розпиття спиртних напоїв. "Увечері пройти страшно", – звучало в сесійній залі. "І це тоді, коли дороги на тротуарі біля цього магазину немає, – наголосив депутат К. Смалій. – Після дощу там утворюється здоровення калюжа, і нікому до цього немає діла. Зате  стоять столики і людям весело". 

"Куди дивиться наша поліція, чому не реагує на такі ситуації?", – обурювались представники місцевої влади.

В ході обговорень прийшли до висновку, що Ніжину потрібна муніципальна варта. Присутні погодилися з тим, що це питання 
варто передбачити на наступний рік. 

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: