Завантаження ...
banner
banner

Оптимізація у медичних закладах Ніжина: можливе скорочення посад

У мережі "Фейсбук" зявилася інформація про те, що медичні сестри закладів охорони здоров'я Ніжина отримують повідомлення про можливе скорочення посади з 31 грудня поточного року і подальше звільнення. Повідомлення підписані головним

повідомлення, оптимізація

У мережі "Фейсбук" зявилася інформація про те, що медичні сестри закладів охорони здоров'я Ніжина отримують повідомлення про можливе скорочення посади з 31 грудня поточного року і подальше звільнення.

Повідомлення підписані головним лікарем Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького Олександром Костирком, до нього ми і звернулися за роз'ясненням.

Сайту mynizhyn.com О. Костирко розповів: "Депутати міськради проголосували за нову структуру КНП Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького. Тепер вже не буде окремо дитячої та дорослої поліклініки. У цих закладах було мало вузькопрофільних спеціалістів. Скажімо, у дитячій поліклініці працювали лише лор, окуліст, на півставки інфекціолог  та три педіатри. Це в той час, як за всіма правилами у дитячій поліклініці має працювати як мінімум 15 вузькопрофільних спеціалістів, а в нас за всю історію її існування було максимум 4.

У дитячій поліклініці є кабінет, де немає лікаря. Але по штату там є медсестра. Питання: чим вона займається та за що отримує зарплатню?

Така ж ситуація і в дорослій поліклініці: недостатня кількість вузькопрофільних спеціалістів.  Не лише медичні сестри, а всі працівники отримали повідомлення про можливу оптимізацію. Повідомлення надсилали  не вибірково, і діємо ми згідно закону.

Я, як головний лікар, повинен  раціонально використовувати ресурси. Звісно, всі розуміють, як страшно у наш час залишитися без роботи, але таким чином ми стимулюємо тих, хто дійсно працює". 

Валентина Пильник 
Фото з мережі


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: