Завантаження ...
banner

Як у Ніжині познущалися з пам’ятника Бернесу. Фото

Нелегка доля пам’ятника Марку Бернесу в Ніжині. Трохи з історії: у листопаді 2011 року, на честь 100-річчя з Дня народження відомого актора та співака, уродженця Ніжина, у Театральному сквері було встановлено пам’ятник митцю



Нелегка доля пам’ятника Марку Бернесу в Ніжині

Трохи з історії:  у листопаді 2011 року, на честь 100-річчя з Дня народження відомого актора та співака,  уродженця Ніжина, у Театральному сквері  було встановлено пам’ятник митцю. У травні 2017 монумент нахабно викрали, згодом його знайшли схованим і пошкодженим за містом у ямі. З часом відновили (на реставрацію пішло  близько 30 тисяч гривень), і зовсім недавно ніжинці раділи поверненню пам’ятника на своє звичне місце.

Не минуло й місяця, як хтось знову познущався над монументом. Цей «хтось», мабуть, вирішив, що творчий задум скульпторів та архітекторів, які трудилися над створенням пам’ятника, дещо неповний і вирішив додати щось від себе: чорною фарбою чи манікюрним лаком хтось розфарбував Бернесу губи і нігті на обох руках. Тепер митець все так же загадково посміхається, але вже чорними вустами, і тримає гітару руками з манікюром. 

Можливо, це чийсь недолугий жарт, але, тим не менше, про яку культуру можна говорити, якщо мало не щодня в нашому місті трапляються подібні казуси?

Валентина Пильник 

Марк Бернес, пам'ятник, Театральний сквер

Марк Бернес, пам'ятник, Театральний сквер


Марк Бернес, пам'ятник, Театральний сквер

Марк Бернес, пам'ятник, Театральний сквер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: