Завантаження ...
banner
banner

Пам'ятник у сквері Гоголя: чи є на нього гроші у міському бюджеті?

На поточний ремонт пам'ятників в 2020 році заплановано виділити з міського бюджету 300 000, 0 грн. Таку суму озвучили на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії. Не оминули увагою і так званий пам'ятник радянським міліціонерам

пам'ятник, перепоховання, дозвіл

На поточний ремонт пам'ятників в 2020 році заплановано виділити з міського бюджету 300 000, 0 грн. Таку суму озвучили на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії. 

Не оминули увагою і так званий пам'ятник радянським міліціонерам, що в сквері Гоголя.  Член комісії Анатолій Сліпак поцікавився, чи передбачено фінансування на демонтаж пам'ятного знаку та перепоховання останків. Депутат Дмитро Тимошик повідомив, що, як стало відомо, орган, який має надати на це дозвіл, ще не сформований, тож коли будуть проведені якісь дії по цьому питанню – невідомо.
 
Депутат Геннадій Дудченко запропонував не чекати, коли у 2020 році буде сформовано рішення комісії, яка має право виключить з реєстру цей пам'ятний знак. "Гарантії на це немає, – зазначив він, – і, разом з тим, поки що будь-які дії з цим пам'ятником є незаконними. Я пропоную поки що утриматися від будь-яких фінансових складових, прикріпити на пам'ятник новий текст і почекати. Якщо мова йде про перепоховання, то доречно дочекатись 2021 року: тоді спливає сторічний термін з дня поховання, що дозволить нам провести це власними силами, а не через відповідні фірми".

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: