Завантаження ...
banner
banner

Полуниця любить молоко? У господарстві на Ніжинщині її "задобрюють" саме так!

У фермерському господарстві «Ніжин агроінвест» за прикладом німецьких колег полуниці вирішили підживлювати молоком. Результатом лишилися задоволені. «Суниці додатково підживлюємо молоком, – розповів

полуниця, підживлення, молоко, «Ніжин агроінвест»

У фермерському господарстві «Ніжин агроінвест» за прикладом німецьких колег полуниці вирішили підживлювати молоком. Результатом лишилися задоволені.

«Суниці додатково підживлюємо молоком, – розповів очільник ФГ «Ніжин агроінвест» Андрій Білий. – Робимо це на початку цвітіння, виливаємо під кожний кущ півлітра молока. Технологію молочних підживлень підгледіли в німців, але вони вносять у ґрунт молочні бактерії, а ми підживлюємо молоком, бо так набагато дешевше. Така обробка – не тільки гарне живлення, але й профілактика хвороб, бо молочнокислі бактерії гальмують розвиток патогенних мікроорганізмів».

Ще одне джерело підживлення для ягід у господарстві – мульча. Використовують солому, яка перепріває: вона покращує структуру ґрунту та збагачує його корисними речовинами. Від шкідників та хвороб обробляють ягідники біопрепаратами.

«Ми пройшли процес сертифікації, отримали сертифікат компанії «Органік Стандарт». Причому з отриманням сертифіката не було особливих проблем, оскільки ми взяли в користування фактично цілинні землі, які багато років ніким не оброблялися. Але вже два роки, як ми не подовжуємо контракт з «Органік Стандартом», бо вирощувати органічну продукцію нам невигідно. Затрати майже в п’ять разів більші, ніж за вирощування конвенційної продукції, а ціни вищі лише на 20–30%.

Наш вітчизняний ринок ще не готовий для органічної продукції, на європейському в цьому сегменті велика конкуренція. Але ми не відмовляємося від виробництва екологічно чистої продукції», – уточнив Андрій Білий.

Джерело: agrotimes.ua
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: