Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині можлива епідемія сальмонельозу

О 10.00, на завершення засідання міськвиконкому зібралися представники міської та районної лікарень, санепідемстанції та служби з надзвичайних ситуацій. Обговорювали лише одне питання – можливу епідемію сальмонельозу.

Сальмонельоз, Виконком

О 10.00, на завершення засідання міськвиконкому зібралися представники міської та районної лікарень, санепідемстанції та служби з надзвичайних ситуацій. Обговорювали лише одне питання – можливу епідемію сальмонельозу. В лікарні станом на четвер перебуває 13 хворих, у 7 з них діагноз підтверджено.  Всі вони були на одному святкуванні. Що стало причиною захворювання поки що не відомо, проводяться аналізи взятих проб. Усього ж з початку року у місті зафіксовано 36 випадків сальмонельозу, тобто в 5 разів більше ніж за такий самий період минулого року.

Ніжин – не єдиний, хто зіткнувся з такою проблемою. У Чернігові починаючи з 19 травня зафіксовано 25 випадків цієї хвороби, у Варві – 11, в Ічні – 3. У Чернігові причину вже встановили – неякісний майонез.

Ситуацію з захворюваністю ускладнює заборона на проведення перевірок, в тому числі санепідемстанцією, якості товарів та сертифікатів на них. До 15-ї години планується проаналізувати правові можливості проведення таких перевірок при оголошенні епідемії і, можливо, її буде оголошено. Це при тому, що епідемію можна оголошувати вже при 5 хворих.
 
Сальмонельоз – гостре інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, що спричиняються бактеріями роду Salmonella. Зараження відбувається в 96% випадків через споживання інфікованої їжі і, дуже рідко, контактно-побутовим шляхом. Основні симптоми – гострий, постійний чи пульсуючий біль у животі та блювання, бліда шкіра, герметичний висип на губах, падіння тиску.


Мер міста Анатолій Лінник виглядає стурбованим

Олександр Малаш

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: