Завантаження ...
banner
banner

29-річного репера з Ніжина Енді Картрайта отруїли?

Минуло більше місяця з дня смерті 29-річного Олександра Юшко з Ніжина, відомого в країнах СНД як репер Енді Картрайт, а причина його смерті досі невідома. В одному слідчі впевнені - це зовсім не нещасний випадок, а вбивство. Про цю

репер, Енді Картрайт

Минуло більше місяця з дня смерті 29-річного Олександра Юшко з Ніжина, відомого в країнах СНД як репер Енді Картрайт, а причина його смерті досі невідома. В одному слідчі впевнені - це зовсім не нещасний випадок, а вбивство.

********

Про цю історію розповідали чи не всі ЗМІ України і Росії. Не оминув її своєю увагою і «Гарт». 29 липня в одній з квартир будинку № 134 на Невському проспекті в Санкт-Петербурзі (Росія) поліцейські виявили розчленоване тіло відомого репера.

Раніше ми писали: У Росії виявили розчленоване тіло репера, який родом з Ніжина

За словами його дружини Марини Кохан 25 липня вона прийшла додому і знайшла чоловіка мертвим. Щоб «позбавити його від безславної смерті», вирішила імітувати зникнення. Для цього розчленувала тіло Олександра, розклала в пакети і склала в холодильник. Пізніше планувала винести їх з квартири. Але щось пішло не так ... Через чотири дні Марина звернулася за порадою до свого адвоката Ірини Скурту, а та переконала викликати поліцію. Поліцейським Марина говорила, що Олександр помер від передозування наркотиками, так як біля тіла вона нібито знайшла шприц, проте ця версія не підтвердилася - наркотики Олександр не вживав ні раніше, ні в той день. Це показала експертиза.

Не вдалося встановити причину смерті і за зовнішніми ознаками, оскільки тіло, м'яко кажучи, було не в дуже хорошому стані. Криміналісти припускають, що Олександра могли отруїти. Адже поліцейські, перевіряючи електронні носії в квартирі Юшко, виявили, що напередодні смерті чоловіка Марина активно шукала в Інтернеті препарат, який приймають хворі на цукровий діабет. Однак серед рідних і друзів подружжя діабетиків не було. Цікаво те, що передозування цим препаратом може викликати гіпоглікемічну кому, яка без допомоги фахівців призводить до летальності. Але довести його вживання практично неможливо - в організмі він дуже швидко розщеплюється. Зараз криміналісти проводять хімічні дослідження внутрішніх органів Олександра, кожен з яких перевіряють окремо. Ось тільки і тут є нюанс - фахівці припускають, що їх ретельно перемили. Крім того, серед останків чомусь не виявили шлунок, в якому, найімовірніше, могли б бути залишки отрути.

********

Поки єдина підозрювана у вбивстві репера - його дружина. 3 серпня її взяли під варту. На допитах Марина Кохан зізналася, що вбила свого чоловіка, ось тільки пояснити мотив свого вчинку відмовилася. Майже відразу ж після цього визнання Ірина Скурту офіційно заявила, що визнання з її клієнтки вичавили, в дійсності ж вона винна лише в тому, що розчленувала тіло чоловіка, але аж ніяк не в його вбивстві, мовляв, і причини для цього не було - у подружжя були чудові відносини, спільна дитина.

- У перший же день, коли я побачила свою клієнтку, я задала їй ці питання: чи була у чоловіка коханка, сварилися вони, чи мали місце матеріальні претензії. Вона все заперечувала, - зазначила адвокат. - Казала тільки, що у Олександра були проблеми з алкоголем, а потім і з наркотиками.

Хоча ... російські медіа стверджують зворотне - ніби у Олександра Юшко була коханка Надія Романенко, заради якої він збирався піти від Марини.

- Я думаю, що все це йде від адвокатського розслідування з боку звинувачення. Ці чутки нам не цікаві, - прокоментувала інформацію Ірина Скурту. - Показання Романенко не підтверджуються навіть листуванням. Марина про її існування знала, але всерйоз не сприймала. Звичайна фанатка. Одна з десятків.

Швидше за все, це і справді чутки, адже у вересні подружжя Юшко збиралися переїхати в Україну. Назовсім.

********

Як би там не було, а Олександра немає. Рідні навіть не знають, коли зможуть поховати його останки: в 40-денний термін, як велять християнські звичаї, зробити це не вдалося - тіло їм не віддають, поки не закінчиться експертиза. А вона, за інформацією фахівців, триватиме ще близько місяця. Чи зможуть криміналісти знайти хоч якісь зачіпки на понівеченому тілі репера? Їх вердикту чекають тисячі людей - не тільки рідні та друзі Сашка, але і його шанувальники з різних країн.

Катерина Огієнко, «Гарт» №38 (2998) від 17 вересня 2020
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: