Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Засідання виконкому завершено. Сьогодні, о 9:00 розпочалося засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Планується розгляд 9 питань.

Питання які плануються розглянути на засідання виконавчого комітету:

У Великому залі міської ради почалось чергове засідання виконкому. Планується розгляд 9 питань.

9:00
Додатково до порядку денного додано питання про надання містобудівних умов католицькій громаді 3-го мікрорайону на спорудження храму Олени та Ольги. Також існує проект будівництва церкви Іоанна Тобольського, зараз обирають місце для нього.

Оновлюється

9:20 Надання містобудівних умов католицькій громаді 3-го мікрорайону на спорудження храму Олени та Ольги. Також існує проект будівництва церкви Іоанна Тобольського, зараз обирають місце для нього.



9.30.
Завершилася успіхом чергова, вже четверта, спроба погодити надання Н. М. Примушко почесного звання «Заслужений працівник освіти України».

9.40. Триває обговорення виконання автомобільними перевізниками умов договору щодо видачі пасажирам квитків за проїзд. "Скільки я їздив, жодного разу мені квитків не видавали", "Забудьте слова "на питання пасажирів", видавати квитки - це ваш обов'язок" - такими словами члени Виконкому звернулися до перевізників, вимагаючи почати видавати квитки

9.52. Слово взяла Валентина Кулініч з управління соціального захисту. Талони для пенсіонерів почали видавати, але їздити по ним пенсіонери, швидше за все, зможуть лише до середини липня. Коштів на компенсацію проїзду залишилось лише до середини липня, що далі - невідомо. Ситуація абсурдна: Управління видає талони пенсіонерам, але забирати їх у перевізників, коли завершаться кошти, не буде. Чи погодяться перевізники возити пільговиків безкоштовно? Навряд чи.

10.00. Слово взяв Герасименко Віктор Костянтинович, підприємство «Омнібус», маршрути 1,2,5.

«У Ніжині працює, разом з резервом бл. 100 автобусів, нових купили всього 3 за три роки, решта – після капітального ремонту. Є потреба заснування спільного фонду для купівлі нового транспорту»

10.04. Відповідь Ігоря Володимировича Алексеенка: «Звичайно потреба у новому транспорті є і пропозиція про створення фонду, можливо цікава. Яке я шкодую за часами, коли існував міський комунальний транспорт. Була б конкуренція, міські автобуси могли б перевозити пільговиків і не відбирати кошти у приватних перевізників».

10.15
На сьогодні у міському бюджеті не вистачає 8 мільйонів на енергоносії, 3 мільйони на освіту, крім того індексація щомісяця додає по 500 тисяч гривень. Держава не виконує свої обов'язки і перекладає свої видатки на місцеві бюджети, тих же субвенцій не додано 1,2 млн. гривень. Тому компенсувати проїзд пенсіонерам бюджет на сьогодні не може. Щоб фінансувати такі видатки є потреба вводити якийсь місцевий податок.

10.30. Обговорюється санітарний стан міста. На наступне засідання виконкому запланована зустріч представників Ніжинського державного університету ім. Гоголя і підприємців, які орендують приміщення у будівлі гуртожитку на площі І. Франка з приводу приведення території у належний стан.

10.40. Про санітарний стан міста звітує Ворона Д. П.За травень виписано 11 протоколів та 62 приписи. За колективним зверненням батьків школи №13, демонтовано аварійну водонапірну башту. Також почато роботи по виявленню отруйної амброзії на території міста.

Запитання до нього: "Яку суму приніс до міського бюджету очолюваний ним відділ". На наступне засідання буде підготовано і оприлюднено результати пізніше.

10.50. Відповіді на запити членів виконкому:
Є заява Кропивянського Станіслава Миколайовича про звільнення з посади начальника управління освіти. Поки що вона розглядається.
У міській лікарні тимчасово виконує обов'язки головно лікаря Разнован Григорій Іванович, до кінця тижня головний лікар має бути призначений.

10.53. Засідання виконкому завершено

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: