Завантаження ...
banner

Двоє жителів Ніжина, перехворівши COVID-19, намагалися вчинити самогубство

Останнім часом шириться інформація про те, що пандемія коронавірусу впливає на психіку людей. Лікарі стверджують, що вплив COVID-19 на хворого залежить від перебігу хвороби: легка форма може

коронавірус, вплив на психіку, О. Костирко

Останнім часом шириться інформація про те, що пандемія коронавірусу впливає на психіку людей. Лікарі стверджують, що вплив COVID-19 на хворого залежить від перебігу хвороби: легка форма може і не вплинути на психічний стан пацієнта. Втім, лікарі схиляються до думки, що вірус все ж здатен вражати головний мозок, і наслідки цього можуть бути різними: як порушення сну, так і психоз.

"У зоні ризику хворі, які вже мають фонові психічні розлади. А також люди із слабкою стресостійкістю та схильністю до депресій, самозвинувачень та критики", пише сайт bug.org.ua. "Поширеними прикметами постковіду є підвищена тривожність, проблеми із координацією, концентрацією уваги та глибока астенія (тривала або хронічна втома). Цей період не менш складний, ніж сама хвороба, проте протоколів його лікування в Україні поки що немає.

Після хвороби може розвинутися посттравматичний стресовий розлад. Його здатний діагностувати тільки психіатр. Тому при тривалих перепадах настрою та пригніченості варто звернутися до фахівця".

Із думкою колег-лікарів щодо негативного впливу на психіку людини погоджується і генеральний директор Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко.

Журналістам сайту 
mynizhyn.com Олександр Михайлович розповів: "Знаю два випадки у Ніжині, коли пацієнти, після перенесеного COVID-19 намагалися вкоротити собі віку. Тож цей вірус може викликати великі зміни у психіці людини. І хтозна, чи у всіх вони благополучно минають...".

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: