Завантаження ...
banner

Питань до "газового королівства" більшає, а відповідей так і нема

Минулий виконком, який відбувся 11 червня, сколихнула хвиля скарг на місцеве газове господарства. На вчорашнє засідання мав прибути керівник ніжинського управління Михайло Корінний, а також ті, хто постраждав від дій його працівників

газова плити, газ ніжин, новини ніжин, нежин, головний портал ніжина

Минулий виконком, який відбувся 11 червня, сколихнула хвиля скарг на дії "Чернігівгазу" і його ніжинського управління з експлуатації газового господарства. На вчорашнє засідання мав прибути керівник ніжинського управління Михайло Корінний, а також ті, хто постраждав від дій його працівників. Нагадаємо, про обговорення проблеми з місцевим газовим господарстворм редакція Mynizhyn.com повідомляла минулого тижня

На засідання виконкому керівик місцевого газового господарства не з'явився, замість нього прийшов його представник і розмова вийла однобока — потік звинувачень без адекватних відповідей.
 
Спочатку представник газового господарства спробував пояснити, хто має оплачувати заміну та ремонт лічильників: ті, що перебувають на балансі газового господарства – міняються господарством, приватної особи – власником. Але звинувачення стосувалися трохи іншого.
 
Першим взяв слово Юрій, пенсіонер. У нього зняли лічильник, записали без пошкоджень і втручань, але після перевірки вказали, що він втручався в роботу лічильника. Виписали штраф, спочатку 3500, а потім перерахували за 15 років, протягом яких лічильник не повірявся, і додали ще 2500 грн. Втручання – на лічильнику була іграшка на магніті.

Олександр Малаш, ніжинське газове господарстово, ніжин газ, михайло корінний ніжин газ, мій ніжин, нежин,
Через цю іграшку довелося заплатити 6 тис. грн

Проводити експертизу з магнітом і без нього газовики відмовилися.

Наступним до звинувачень долучився Сергій Святний. Він знову згадав 15 лічильників, які вийшли з ладу одночасно і в одному під їзді. Показав і довідку про непридатність, яку підписав замість трьох працівників, які мають це робити, один чиновник. 

Олександр Малаш, ніжинське газове господарстово, ніжин газ, михайло корінний ніжин газ, мій ніжин, нежин,
Представник газового господарства

На його запитання, як вийшло так, що спочатку визнаний непридатним лічильник, після звернень до НКРЄ і спілки захисту споживачів раптом виявився справним відповідь була: “Ви його відремонтували, а потім повторно здали на повірку”.

Лунали звинувачення у тому, що господарство навязує свої послуги і власні товари: "роторні лічильники погані, їх потрібно міняти кожні 5 років, купіть у нас мембранні, вони якраз є"
 
Крім того, працівників газового господарства звинуватили у тому, що вони вимагають у користувачів газу плату за повірку їх лічильників. Представник господарства почав виправдовуватися, але його відразу виправив член виконкому Олександр Мороз, вказавши, що той вводить присутніх в оману. Повірка лічильників закладена у вартість газу, тому вимагати оплату повірки газова служба не має права.
 
Згадали і про свавілля працівників у будинку по вулиці Семашко, 17. У якому працівники газового господарства зняли лічильники на повірку у тих, хто був вдома, а потім просто відключили стояк з газом.
 
Поставив запитання і директор СЮТу та член виконкому Валерій Щекотіхін. Свого часу їм нарахували 2500 м3 газу, що в рази перевищує витрати організації. На документах виявилися підробні підписи. Чи були якось покарані такі “сумлінні” працівники?
 
Звинувачення на незаконні дії працівників лунали з усіх боків. Підсумок наступний: споживачам потрібно подавати на дії працівників господарства до суду, вимагати компенсацію матеріальних і моральних збитків, тобто карати підприємство грошима. Поки цього не буде, працівники господарства відчуватимуть свою безкарність і продовжуватимуть “вибивати” з власних клієнтів гроші.
 
На наступне засідання виконкому вирішено запросити керівництво “Чернігівгазу” та токаж ж таки Михайла Корінного, керівника ніжинського газового господарства. А тим часом юридичний відділ має почати надавати громадянам, які постраждали від дії газового господарства правову допомогу для відшкодування завданих їм збитків через суд.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: