Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відкрили експертно-криміналістичну лабораторію

Дочірня експертно-криміналістична лабораторія науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області значно прискорить процес розслідування кримінальних проваджень у Ніжині.

Дочірня експертно-криміналістична лабораторія науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області значно прискорить процес розслідування кримінальних проваджень. Відтепер правоохоронцям з віддалених районів не потрібно їхати за результатами досліджень в обласний центр.

На відкритті кущової криміналістичної лабораторії, крім першого заступника начальника управління – начальник слідчого управління УМВС області підполковника міліції Євгена Гончарова, були присутні начальник НДЕКЦ при УМВС полковник міліції Володимир Журавель, т.в.о. начальника Ніжинського міськвідділу УМВС Володимир Бойко та спонсор проекту - директор промислово-комерційної фірми «Інжен» Анатолій Башко

Як розповів начальник науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС полковник міліції Володимир Журавель, створення на базі Ніжинського міськвідділу кущової криміналістичної лабораторії було ініційовано начальником УМВС України в Чернігівській області полковником міліції Едуардом Альохіним.

Введення її в дію дозволить семи південно-східним територіальним підрозділам області (Ніжин, Прилуки, Варва, Срібне, Талалаївка, Ічня, Носівка) оптимізувати роботу по боротьбі з наркозлочинами, крадіжками, викраденнями автотранспорту.

Співробітники цієї кущової лабораторії виконуватимуть 14 видів експертиз, серед яких - дослідження наркотичних засобів, автотехнічні експертизи, дактилоскопія, експертизи холодної зброї тощо. Це значно прискорить процес розслідування кримінальних проваджень, адже за результатами досліджень не треба буде, як раніше, їхати через усю область аж у Чернігів. Функціонування цієї лабораторії зменшить терміни досудового слідства, затрати матеріальних та людських ресурсів органів внутрішніх справ Чернігівщини.

Делегація почесних гостей оглянула лабораторію, обладнання та ознайомилася з умовами роботи експертів. Гості висловили переконання, що відкриття лабораторії позитивно вплине на динаміку зниження злочинності в південних районах Чернігівщини.

Керівництво науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області побажали співробітнику лабораторії капітану міліції Євгену Каплуну, спеціально відрядженому з Чернігова для проведення хімічних експертиз, успіхів та запевнили, що завжди і в усьому допомагатимуть функціонуванню Ніжинської кущової криміналістичної лабораторії.

СЗГ УМВС України
в Чернігівські області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: