Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині затримали серійного крадія велосипедів

Ніжинські правоохоронці затримали злодія, який протягом тривалого часу викрадав велосипеди на території міста. З травня по кінець вересня 35-річний ніжинець скоїв крадіжку 15-и велосипедів.

Ніжинські правоохоронці затримали злодія, який протягом тривалого часу викрадав велосипеди на території міста. З травня по кінець вересня 35-річний ніжинець скоїв крадіжку 15-и велосипедів. Працівники міліції переконані, що це не весь перелік кримінальних діянь злочинця, тож перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Останнім часом у місті Ніжині почастішали крадіжки велосипедів. Майже, щотижня до Ніжинського міськвідділу міліції надходили повідомлення громадян про зникнення велотранспорту. Було видно, що злодій не зупинявся на якійсь одній марці, адже серед викраденого, як сучасні спортивні, так і вітчизняні двоколісні. Власники позбувалися велосипедів у різний час доби та до того ж,  у доволі людних місцях. Зловмисник робив свою справу досить швидко, не залишаючи слідів на місці злочину, що суттєво ускладнювало встановлення його особи. Часом здавалося, що він був упевнений у своїй злодійській майстерності та безкарності за скоєне.

21.09.2015 року надійшло чергове повідомлення про зникнення велосипеда біля будівлі механічного заводу по вулиці Богдана Хмельницького. Правоохооронці перевіряли всіх раніше судимих та осіб, які б могли бути причетні до скоєння крадіжки і цього разу швидко вирахували злочинця. Коли відвідали підозрюваного за місцем проживання - знайшли і викрадений велосипед «Хортиця». Злочинцем  виявився 35-річний ніжинець, який раніше потрапляв в поле зору правоохоронців та мав судимість  за зберігання наркотиків. Велосипеди, зазвичай, викрадав звідти, де їх без нагляду залишали власники – з під магазинів, зі сходових кліток, під’їздів та загальних коридорів, потім продавав, а виручені гроші витрачав на спиртне та власні потреби. Наразі правоохоронці задокументували 15 фактів викрадення велосипедів. Та є підстави вважати, що це не повний перелік злочинних діянь підозрюваного, тож зараз він перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста.

По темі: Крадії велосипедів у Ніжині потрапили в об'єктив відеокамери

За всіма фактами слідчим відділом Ніжинського міськвідділу міліції відкриті кримінальні провадження за частинами 1 та 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Злодію загрожує покарання – обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.
 
Слідство триває.
 
Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: