Завантаження ...
banner
banner

Епідситуація у Ніжині загострюється

Епідситуація у Ніжині загострюється фото

Керівники медичних установ Ніжина прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19.

Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував, що за минулий тиждень стан захворюваності на ГРВІ складає 138 осіб, з них – 60 дітей. Інфекційна захворюваність на COVID-19 складає 32 випадки, з них 4 – діти (за попередній період було 26 випадків – дорослі люди). Щодо госпіталізації на COVID-19, а також з підозрою на коронавірусну хворобу по лікарні складає: 32 пацієнти, з них 17 пацієнтів при госпіталізації вже мали ПЛР-підтверджений діагноз COVID-19, повідомляє Ніжинська міська рада

На минулому тижні зареєстровано 1 летальний випадок.

Станом на ранок 25 серпня у лікарні на стаціонарному лікуванні по всім відділенням перебуває 274 пацієнти, госпіталізовано за добу 22 пацієнта, з них 17 – по швидкій медичній допомозі.

На сьогоднішній день по напрямку COVID перебувають 27 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 (19 пацієнтів наразі знаходяться на обстеженні).

Враховуючи пневмонії, всього по напрямку COVID в лікарні перебувають 56 пацієнтів. Щоденно в лікарні у важкому стані перебувають 5-6 пацієнтів, які отримують кисневу підтримку.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що на амбулаторному лікуванні перебуває 33 особи з підтвердженим діагнозом COVID-19. 51 особа (із 46 контактних осіб) перебуває в режимі самоізоляції. На кінець тижня мобільною бригадою було відібрано 46 зразків біоматеріалів для проведення тестувань методом ПЛР.

Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. Протягом тижня у Центрі Вакцинації було провакциновано: вакциною CoronaVac – 883 щеплення, Pfizer – 612 та AstraZeneca – 100 осіб.

Оксана Андріївна звернулася до керівників підприємств, управлінь, установ та організацій, щоб всебічно сприяли розширенню та збільшенню частки вакцинованого населення. «Прошу провести роз’яснювальну роботу серед своїх працівників щодо проведення щеплень від коронавірусної хвороби. Нам потрібно зупинити пандемію! За прогнозами восени вируватиме третя хвиля поширення коронавірусу. Для вироблення колективного імунітету від коронавірусу потрібно зробити щеплення громадян. Наразі в Центрі Вакцинації наявна в повній мірі ванцина всіх видів», - наголосила директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». За роз’яснюваннями щодо вакцинації можна звертатися до КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та до сімейних лікарів.

В свою чергу заступник міського голови Ірина Грозенко зазначила, що питання вакцинації населення дуже важливе. «В нашому місті на відміну від інших районів Чернігівської області вакцина наявна в достатній кількості. Тож керівники повинні провести роз’яснювальну роботу серед своїх працівників адже від них і залежить колективний імунітет», - зазначила Ірина Вікторівна.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: