Завантаження ...
banner
banner

Собака друг людини, будьте і ви їй другом

Хіба що лінивий не скаржився на кількість безпритульних собак у Ніжині, що поодинці, а найчастіше зграями бігають містом. Їх настільки багато, що пройти містом і не зустріти безпритульного пса, це вже не реально.

Кожну третю суботу серпня світ відзначає Міжнародний день безпритульних тварин. Цей день запроваджений з метою привернення уваги громадськості до вирішення важливої і актуальної проблеми безпритульності тварин. Проходить він під девізом "Нехай ми не зможемо врятувати всіх, кого б нам хотілося, але ми врятуємо набагато більше, ніж ті, хто навіть не намагався".


Хіба що лінивий не скаржився на кількість безпритульних собак у Ніжині, що поодинці, а найчастіше зграями бігають містом. Їх настільки багато, що пройти містом і не зустріти безпритульного пса, це вже не реально. Але не зважаючи на постійні незручності,  то безхатьки когось налякають, то вхоплять за ногу чи за руку, більшість ніжинців звикли до цього стану речей. Та й як не звикнути? Собаки і так завжди вважалися другом людини, а тепер так і поготів. 

Вони беруть участь у вшануванні загиблих героїв на майдані, крокують разом із випускниками центральною площею міста чи просто беруть участь у дитячих іграх у парку Шевченка і це далеко не все... Вони скрізь і причина цього людська байдужість та безвідповідальність. 

 





Звідки б ви думали на вулиці з'являються безпритульні собаки? З будинків жителів міста чи навколишніх населених пунктів. Більшість чотирилапих безхатьків не народилися на вулиці, а їх туди викинули. Часто виносять цуценят чи кошенят просто до сміттєвих баків інколи навіть разом з кормом. Такий собі прощальний подарунок чи можливо заспокійлива пігулка для сумління. А в останній час  небажаних чотирилапих просто підкидають під сусідній під'їзд чи будинок. 

Такі дії можуть мати значні, а інколи і безповоротні наслідки. Зокрема, безпритульні собаки, можуть бути розповсюджувачами сказу чи інших хвороб. А головне їхня кількість буде зростати і зростати і проблему буде все важче вирішити. 
 

Боротися з людською байдужістю до чотирилапих справа довга і невдячна, хоч і вкрай необхідна, адже байдужість вона має значний апетит. Цього робити ми не будемо, але радимо, перед тим як купувати собаку 7 разів подумайте, чи під силу вам вся відповідальність і чи не набридне чотирилапий друг через певний час. А якщо ви вже зрозуміли, що ви не маєте ні сил, ні бажання опікуватися собакою, спробуйте їй знайти нового господаря. Наприклад, ви можете розмістити оголошення на нашому сайті, чи просто додати повідомлення в одній із соцмереж

Замість того щоб "подарувати" Ніжину ще одного чотиралопого безхатька, зробіть все можливе щоб в собаки було краще майбутнє, аніж вулиця, відсутність їжі і постійно перелякані погляди перехожих. 

На жаль, у нашому місті немає притулку для тварин, але є багато людей, які хочуть мати собаку. Скористайтеся цим! А головне пам'ятайте, що собака друг людини, будьте і ви їй другом.

Макс Терещенко
Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: