Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські відмінниці Валерія Гладка та Тетяна Смага вже студентки

Ніжинки 17-річні Тетяна Смага і Валерія Гладка подавали тільки один пакет документів в один вуз на одну спеціальність (а всього можна на 15!). І вступили. Це й не дивно. Адже Таня і Валерія - єдині не тільки в області, але й у всій Україні отримали 200 балів з трьох предметів

Ніжинки 17-річні Тетяна Смага і Валерія Гладка подавали тільки один пакет документів в один вуз на одну спеціальність (а всього можна на 15!). І вступили. Це й не дивно. Адже Таня і Валерія - єдині не тільки в області, але й у всій Україні отримали 200 балів з трьох предметів, здаючи ЗНО. Тетяна — з української мови та літератури (одна з 14 випускників України, яка не допустила жодної помилки в тестуванні), хімії та біології. Валерія — з хімії, біології та математики.
 

Тетяна вчитиметься на лікаря у Вінницькому національному медичному університеті імені М.І. Пирогова. Валерія — у столиці в університеті імені Тараса Шевченка, як і мріяла, на хімічному факультеті.

 
Тетяна - випускниця Ніжинської школи №7, кругла відмінниця. В її атестаті тільки 12 балів! Таня переможець безлічі олімпіад різного рівня. Її батько Сергій Степанович (Сергій Смага у минулому заступник начальника Ніжинського міськрайвідділу міліції, зараз працює начальником районного відділення страхової компанії, мама Оксана Павлівна трудиться там же менеджером зі страхування. — Авт.) навіть створив спеціальну «кімнату слави», де розвісив дипломи дочки. До всіх тестів Таня активно готувалася, займаючись з репетиторами.

Валерія Гладка - випускниця школи №3. Теж кругла відмінниця. До всіх предметів, які здала на 200, готувалася без допомоги репетиторів. Хоча дуже допомогли вчителі-предметники, які готували дівчину до олімпіад.
 
- Вони навіть після закінчення школи самі зателефонували нам і запропонували підтягти Лєру. Абсолютно безкоштовно! Кому розповідаю, не вірять, - говорить мама Тетяна Гладка, вона працює вихователем у ніжинському садку, виховує доньку одна.

По темі: Рекордсменка цьогорічного ЗНО ніжинка Валерія Гладка мріє стати Нобелівським лауреатом (Інтерв'ю)

- Я в школі була ударницею, і Лєра з дитинства кмітлива дівчинка. Вона навіть з ляльками не грала. У неї іграшами - тварини були. І павуків дуже любила. Не дай Бог, хто павутину зірве. Мух ловила і павуків годувала.

***
 
В області 46 чоловік здали математику (базовий рівень) на 200 балів, 4 отримали 200 з біології та 1 - з історії України.
 
Марина Забіян, «Весть» №33 (657) від 13 серпня  2015
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: