Завантаження ...
banner
banner

Вибори-вибори, кандидати… в розпачі

Відео.
Хочеш пройти у районну чи обласну раду – шукай собі партію, і нікого не хвилюють твої аполітичні погляди. Однак можуть знайти і тебе, бо є потреба заповнити списки. І поки що обласні політичні осередки ще потерпають від голоду


Хочеш пройти у районну чи обласну раду – шукай собі партію, і нікого не хвилюють твої аполітичні погляди. Однак можуть знайти і тебе, бо є потреба заповнити списки. І поки що обласні політичні осередки ще потерпають від голоду. Кадрового. У яких реаліях ми починаємо місцеву виборчу осінь?
 
«Пів-царства за партію!» – з таким гаслом уявляємо зараз типового кандидата в депутати районної, районної у місті та обласної ради на майбутніх місцевих виборах. Це завдяки новому законові, що набув сили 8 серпня. У селах і малих містах, де виборців менше 90 тисяч, лишається мажоритарка, мерів міст, де голосує сотня тисяч і більше – в два тури, солідніші ради обиратимуть за принципом пропорційної більшості з відкритими списками. Це будуть перегони між партіями, де, щоб опинитися в лідерах, слід подолати 5%-й поріг.

Ймовірним мерам поталанило більше – вони можуть бути безпартійними. Кандидата ж, якщо він оступиться, політична сила може і відкликати. Поза тим, зараз спрогнозувати результати кампанії достеменно неможливо. Багато впливових у певних колах людей – підприємців, аграріїв та інших – ще не визначилися з партією, самі ж осередки ще не дуже розуміють оновлену систему (що й казати про виборців). Хоча партійних організацій у нас стало більше.
Одним з плюсів нового закону є те, що купити собі тепле місце непевним й одіозним діячам буде важкувато. До речі, про одіозних: обласна організація комуністів на Чернігівщині і досі є, але Міністерство юстиції заборонило КПУ вести політичну діяльність, тож на одну біду на місцевих виборах вже буде менше.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: