Завантаження ...
banner
banner

Шановні ніжинці! Прийміть щирі вітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України!

Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів Пресвята Богородиця вважається покровителькою славного війська козацького та всього українського народу. Цій традиції ми вірні і нині, так як вірні козацькому духу відваги і відданості Україні-неньці.



Шановні ніжинці!
Прийміть щирі вітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України!

Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів Пресвята Богородиця вважається покровителькою славного війська козацького та всього українського народу. Цій традиції ми вірні і нині, так як вірні козацькому духу відваги і відданості Україні-неньці. Це свято духовно об’єднує наш народ, живить його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на землі.
 
Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому, в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день Українського козацтва.
 
Отже всіх козаків ще раз вітаю зі святом,  бажаю міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди! Врешті-решт, козацтво – це стародавній український варіант демократії, це втілення прагнення нашого народу на самовираження та національний суверенітет. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
 
У цей світлий святковий день бажаю всім міцного здоров'я, миру, злагоди на нашій землі, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу. Нехай Пресвята Богородиця й надалі зберігає Україну під своїм Покровом!
 
З повагою Вячеслав Івашин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: