Завантаження ...
banner
banner

Є й така професія – «примусорений»

Не в образу чесним працівникам міліції (якщо такі є), але в Ніжині міліції немає.Я промовчав, коли у мого друга кілька місяців тому працівники міського відділу «віджали» гарний сенсорний телефон. Днями «запеленгували» його – вже знаємо, у чиїх він руках.


Не в образу чесним працівникам міліції (якщо такі є), але в Ніжині міліції немає.

Я промовчав, коли у мого друга кілька місяців тому працівники міського відділу «віджали» гарний сенсорний телефон. Днями «запеленгували» його – вже знаємо, у чиїх він руках. Забрати мобільник і розкрутити ланцюжок – питання часу і техніки. Але працівники міського відділу – просто янголи порівняно з гопотою з лінійного відділу, що поблизу ніжинського вокзалу.
 
Схема «роботи» не змінювалася з 1990-х. «Стара школа», одним словом. В роботі задіяно одного «нарваного» гопніка, завдання якого – досіпуватися до приїжджих молодих людей. Воно крутиться біля вас, намагається втягнути в конфлікт. І, щойно ви відповідаєте взаємністю (простіше кажучи, «заряджаєте» нахабі в рило) – з’являються доблесні працівники лінійного відділу. Вони забирають вас у відділок, оформляють, як має бути, розповідають про райдужні перспективи в’язниці й пропонують (звісно ж!) домовитися.
 
Цю «схему» я відразу розгадав, коли гопнічок намагався втягнути мене в конфлікт. Коли він зрозумів, що я замість того, щоб дати йому в рило, виставив його посміховиськом, він вийшов на вулицю і (за дивним «збігом» обставин) став біля працівників лінійного відділу.
 
Мій товариш, теж за дивним збігом обставин, вийшов покурити і став неподалік.
 
«Дак ти його штовхни акуратно, – дає поради працівник органів. – А там і ми підключимся».
 
Коли вони зрозуміли, що я не сам, то вирішили все ж таки піти від гріха подалі. А гопніка я зрештою сфотографував. Він навіть позував.
 
Отже, попереджаю тих, хто колись опиниться на Ніжинському вокзалі, про таку роботу «правоохоронців». А гопнічок після розголосу, можливо, буде інший.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: