Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець може потрапити за грати за вчинення домашнього насильства

Ніжинець може потрапити за грати за вчинення домашнього насильства фото
За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно 37 - річного чоловіка за вчинення домашнього насильства, тобто умисного систематичного вчинення психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань потерпілої особи (ст. 126-1 КК України).

        Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений впродовж 3 місяців систематично вчиняв щодо своєї дружини психологічне насильство, а саме: вчиняв сварки, в ході яких ображав жінку нецензурними словами та принижував її. Вказані дії чоловіка призвели до психологічних страждань потерпілої.
          Санкція статті передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.
        
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Ніжинської окружної прокуратури
Фото ілюстроване


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: