Завантаження ...
banner
banner

Відома акторка з Ніжина розповідає про "гриболовлю"

Відома акторка з Ніжина розповідає про "гриболовлю" фото
«Я люблю грибалку»
Хтось тішиться, що за день знайшов більше сотні білих грибів, хтось, що десять відер лисичок, а 49-річну Людмилу САВИЧ, заслужену артистку України, акторку Ніжинського академічного драматичного театру імені Михайла Коцюбинського, найбільше радують парасольки.

— Я люблю риболовлю і грибалку. Днями б ходила лісом. Свіже повітря й азарт дають енергію і підіймають настрій, — ділиться Людмила Михайлівна.
— Частина Ніжинщини була окупована, точилися бої, ходити тамтешніми лісами не зовсім безпечно.
— Їздимо з чоловіком за 30 кілометрів від міста, у ліси, де не було бойових дій. Під Хвилівкою є круті місця. Люди в інтернет виставляють звідти фото «улову», по два-три відра підберезовиків. Та я туди нізащо, страшно. А багато хто ризикує. Ми розпитуємо місцевих, наскільки безпечно в навколишніх лісах.
Нещодавно неподалік санаторію «Пролісок» набрали два п’ятилітрові відерця лисичок. Білі трапляються, але їх не так багато. Та я полюю на парасольки. Раніше їх не брала, лише фоткала. За порадою зятя одного разу скуштувала — незабутній смак. Смажу їх, як відбивні, у клярі. А якщо невеличкими шматочками запанірувати у світлих сухарях — такі купую у «Велмарті», — то страва на вигляд нагадує нагетси.
Пробувала морозити. Сирими виходять фу-фу-фу. А ось відвареними добрі.
Білі мариную. Цьогоріч різних грибних припасів у нас буде вдосталь.

Валентина ОСТЕРСЬКА
Фото з сімейного архіву САВИЧІВ
На фото: Людмила Савич з грибом-парасолькою


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: