Завантаження ...
banner
banner

Переведення годинника: «За» чи «проти»- що говорять ніжинці та гості міста?

Переведення годинника: «За» чи «проти»- що говорять ніжинці та гості міста?  фото

Традиційно годинники в Україні переводять двічі на рік: в останню неділю березня перехід на літній час — тоді стрілки рухають на годину вперед о 03:00, а перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня — стрілки потрібно перевести на годину назад о 04:00.
Проте,  зміни часу можуть погіршити стан здоров'я в деяких людей і фахівці радять підготуватися до них заздалегідь.
MYNIZHYN.com дізнавався думку у жителів та гостей нашого міста, щодо переведення годинників: «ЗА» і «Проти» - чи потрібно переводити годинники на зимовий і літній час? А також ми поцікавились, чи впливає переведення годинника на здоров'я ?
І ось що вони говорять

Катерина Борисова


Для мене - не дискомфорт. Я іноді забуваю це зробити, але так як на телефоні годинник переводиться автоматично через інтернет -  це добре. Тому не за і не проти, я пристосовуюсь до будь-яких обставин.

Світлана Черняк
Я - проти, бо збивається мій біологічний годинник. І ще 2 тижні треба пере налаштовувати організм і це негативно впливає на здоровя, тому що організм піддається стресу.

Олександр Турчинов


Більше можна поспати. Дискомфорту не відчуваю, коли на зимовий час переводять. А взагалі переведення годинників на багатьох впливає негативно. Тому надалі можливо було б краще утриматися переводити стрілки годинників.

Світлана Ігнатова


Я проти. Будь які різкі зміни для організму це стресс і негатовно відображаються на психо-емоційному стані.

Марина Забіян


Особисто я до цього ставлюсь нормально. Єдина незручність зараз — це порушення режиму 2-річного сина. Але буквально за тиждень все входить в норму.

Анжела Салогуб


Я проти, бо вважаю, що це нічого не змінює і не вирішує. Звісно, що певний дискомфорт є: мінімум тиждень-півтора треба прилаштовуватись, змінювати якісь плани. Потім звикаєш до цього часу, але сенсу все одно не бачу.

Людмила Крутько


Я проти переведення годинника на зимовий час. В осінній та зимовий час і так темніє рано, а з переводом годинника таке відчуття, що живеш півроку в темряві. Потім поки біологічний годинник переналаштується... Тому – це досить незручно.

Наталія Головенко
Я проти переведення годинника, бо це викликає незручність у вечірню пору.
Валентина Солов'ян
Проти. Тяжко перебудувати свій ритм життя. І це кінець кінців -  стрес для організму.
Олеся Кухарська

Я не хотіла б переведення а ні на літній а ні на зимовий час. Коли переводять годинник на зимовий час, світловий день і так скорочується, рано темніє і в таку пору моя мама колись казала: вечір, як рік. Мені дискомфортно в тому, що майже постійно темно за вікном і те, що треба не забути перевести стрілки. А з приводу негативного впливу на здоров’я чи на зміну настрою – поки що слава Богу ніколи це помічати, бо маю за день купу справ, тож сумувати, скажімо так, за годинником -  не приходиться (Посміхається – авт.).

Також це питання ми задали у мережі ФБ і люди писали різні відповіді, але переважно говорили «Ні».
Проте думки сходилося й на тому, що люди «За» те, щоб перевели стрілки годинника на зимовий час, а на літній - ні.



Фото з мережі


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: