Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині, труять безпритульних тварин: що каже поліція та скільки постраждало

У Ніжині, труять безпритульних тварин: що каже поліція та скільки постраждало фото

На одній із вулиць Ніжина загинули близько 10 безпритульних котів та собак, яких отруїли. Деяких тварин вдалося врятувати, каже зооволонтерка Ірина Павлова. Наразі правоохоронці перевіряють факт отруєння тварин, розповіла речниця ГУ Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк. Детальніше читайте далі, — пише Суспільне Чернігів.

Що відомо про отруєння тварин

Ірина Павлова — керівниця ГО "Щаслива тварина", що у Ніжині. Жінка каже, на вулиці Мацієвського труїти собак та котів почали з початку квітня.

"Живе у нас там дідусь з інвалідністю, який все життя піклується про котів та собак. У нього отруїли безпритульну собаку, яку він доглядав. У нього є підвал, де він годує, лікує тварин за свою пенсію. Ось спочатку песика отруїли, а потім і котів. Спочатку двох, а потім ще двох, загалом близько десяти тварин загинули через отруєння".


Фото: Собака, яку отруїли у Ніжині. Автор: Ірина Павлова


Фото: Дідусь, який піклується про безпритульних тварин. Автор: Ірина Павлова

"Ніхто нічого не бачив"

Зооволонтерка розповіла, коли дізналася про цю ситуацію, відразу приїхала на подвір'я, де отруїли тварин. Жінка поспілкувалася з людьми, які там проживають, але ніхто нічого не бачив. Про отруєння відразу повідомили в поліцію.

"Ми приїхали, викликали поліцію, зайшли у два під'їзди на кожен поверх, спілкувалися з мешканцями, але ніхто нічого не бачив. І так кожен день ми возимо тварин у лікарню. Сьогодні (9 квітня, — ред.) теж одну собаку повезли в лікарню. Дуже жаль, що це відбувається".


Фото: Собака, яку привезли на огляд до лікаря. Автор: Ірина Павлова


Фото: Кіт, якого привезли до ветеринара. Автор: Ірина Павлова

Зі слів Ірини Павлової, під час одного з візитів до ветеринарної клініки, їм повідомили, що тварину отруїли невідомою речовиною.


Фото: Кіт, якого привезли до ветеринара. Автор: Ірина Павлова

Нагадаємо, за жорстоке поводження з тваринами, у тому числі безпритульними, що призвело до каліцтва чи загибелі, передбачена відповідальність за статтею 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами) — це арешт на строк до шести місяців чи обмеженням волі на строк до трьох років, позбавлення чи обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинські поліцейські притягнули до відповідальності місцевого мешканця за жорстоке поводження з собакою. Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили відео, на якому чоловік вкладав цигарку у пащу собаці, змушуючи вдихати дим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: