Завантаження ...
banner
banner

Молодіжна рада просить мера змінити дату святкування Дня Ніжина — подробиці

Молодіжна рада просить мера змінити дату святкування Дня Ніжина — подробиці фото

6 травня – у Ніжині День міста. Досить символічно, що саме сьогодні комісія молодіжної ради підписала звернення до міського мера Олександра Кодоли та Ніжинської міської ради про перенесення дати святкування міста. Чому вони ініціювали дане питання — дізнавайтеся у матеріалі.

“На мою думку, це дуже важлива подія, тому що 6 травня – це День Георгія Побідоносця (раніше був). Зараз, згідно з новим календарем, в Україні відзначають церковні події на 13 днів раніше. Тож пропозиція полягає у тому, щоб перенести День Ніжина на 23 квітня. Мені здається, якщо вся країна переходить на новоюліанський календар, то святкування Дня міста також необхідно перенести. Це буде доречно на українську історію і так буде прикладом для всіх”, – говорить депутат Молодіжної Ради Максим Дорошенко.


Фото: Максима Дорошенко та Андрій Мокрецов (зліва — направо). Автор: Дарина Халимон

“Місце для підписання сьогоднішнього звернення ми обрали не випадково. Це церква Іоана Богослова, в якій служив Отець Олег. Він був капеланом та вірним патріотом України. На кожній своїй проповіді він розповідав про зло, яке чинить Росія, про зло, яке чинить російська церква в Україні, яка зараз зветься українською”, — каже голова комісії з адвокації та лобіювання при Молодіжній Раді Ніжинського ТГ Андрій Мокрецов.

Більше інформації дивіться у відео:

Як повідомляв MYNIZHYN, 6 травня у Ніжині в одному зі скверів відбувся благодійний концерт, у якому взяли участь працівники культури міста. Як це було — переглядайте у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: