Завантаження ...
banner

Патріотична клумба з янголами та Божою Матір'ю: Людмила Ободовська про те, як творилася краса в Ніжині

Патріотична клумба з янголами та Божою Матір'ю: Людмила Ободовська про те, як творилася краса в Ніжині фото

У Ніжині є декілька місцин, де, за ініціативи небайдужих людей, створюються красиві речі. Одне з таких місць знаходить по вулиці Незалежності біля одного з будинків. Погляд людей завжди прикутий до янголів, гномів, трузуба та доглянутої "з родзинкою" клумби. Як творилася ця краса — читайте у матеріалі.

Днями наші колеги-журналісти опублікували світлини із затишними куточками Ніжина. У коментарях містяни почали скидати фото зі своїми улюбленими локаціями. Журналісту Nizhyn Post припав до душі куточки, які виклала Альона Радченко. Трішки пошуків — і вже згодом ми мали і адресу, і людину, з якою можна поспілкуватися з цього приводу.

Людмила Іванівна Ободовська перебуває у складі невтомного "Покровського батальону" третій рік. Разом з іншими жіночками плете маскувальні сітки, шиє "кікімори" для захисників, пакує посилки.


Фото: Людмила Ободовська. Джерело: Nizhyn Post

Також пані Людмила працювала над створенням фотозон до Великодня на території Покровського храму. Зокрема, приклала свої "золоті руки" до великих великодніх яєць, які дуже сподобалися ніжинцям. Містяни та гості залюбки фотографувалися на цих локаціях. Як з'ясувалося, пані Людмила — не тільки професійна швачка, а й творча натура...

Саме їй належить ідея створити на території багатоповерхівки, що розташована на вул. Незалежності, 23, затишні куточки. Людмила Іванівна — голова правління ОСББ "Зоря", в яке об'єдналися співвласники 150 квартир.

"Під час перебування в Європі, Канаді я бачила створену людськими руками красу на вулицях. Думаю: а чим наш Ніжин гірше? Треба і собі зробити невеличкі зони релаксу, які б дарували людям позитив. Особливо це важливо для діток в такий важкий час, коли лунають постійні повітряні тривоги і відчувається постійна напруга. А тут саме поклали асфальт біля нашого будинку. Тобто з'явилася ще одна причина зробити щось надзвичайно гарне на прилеглій території, хоча вона у нас завжди доглянута", — зазначає пані Людмила.

Помічницями пані Людмили у даному "проєкті" виступили мешканки цього ж будинку Вікторія та Наталія Толочки. У кожної з сестер - по двійко діток. Під час створення клумб вони виносили траву, подавали камінчики, інший підручний матеріал.

З самого початку визначились: затишних куточків буде два.

Висадили квіти. Цьогоріч це хости, гібіскуси, петунії (у великих горщиках), минулого року були ще мекардонія та лобелія. Сходять маргаритки і портулак. Квітники обклали кольоровими камінчиками, які самі ж розфарбували в яскраві кольори.

Минулого року зробили ще й тризуб. Розмалювали. Вийшло гарно і патріотично.

Місцевий підприємець Олександр Гришкевич подарував три садових скульптури: двох янголів та Матір Божу. І ще передав гравію. Мешканці будинку щиро вдячні Олександру Григоровичу за допомогу.


Фото: Садові скульптури біля будинку в Ніжині. Джерело: Nizhyn Post

Пані Людмила скульптури зачистила, пофарбувала білою фарбою, а накидку Матері Божої ще й "позолотила". До садових скульптур додали глиняних звіряток, невеличкий тин з глечиками.

Дана локація сподобалася і мешканцям будинку, і перехожим. Люди зупиняються, щоб сфотографуватися. Особливо тут подобається діткам, адже іграшки дозволяється помацати.

Журналіст Nizhyn Post побувала за вказаною адресою. Дійсно, повз такі квітники зі спокійною душею не пройдеш - рука мимоволі тягнеться за телефоном з камерою.

"Нас з дівчатами дуже тішить, що ми зробили щось корисне і приємне для людей. Доглядаємо ще за клумбою біля десятого під'їзду. Є безліч планів. Хочеться зробити якомога більше, але інколи, вірите, руки опускаються. Днями з клумби хтось вкрав скульптуру Матері Божої.  Я плакала. Що ж, значить, комусь вона потрібніша, ніж нам. Хай охороняє цю людину! На жаль, зникла не тільки садова скульптура, а й декілька іграшок. Навіть якщо дітки випадково прихопили, батьки могли б повернути. На жаль, не сталося. Шкода, але хай їм буде. Ми зараз не за це переживаємо, а за наших синів, які боронять країну від ненависного ворога. Про Перемогу мріємо. І сподіваємось тільки на краще", — підсумовує пані Людмила.

Безмежна подяка Людмилі Іванівні Ободовській, Вікторії та Наталії Толочкам, іншим небайдужим ніжинцям, які в такий скрутний для країни час знаходять в собі сили і час облаштовувати такі затишні куточки. Зараз всім нам дуже бракує позитиву у житті.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Фото автора та з архіву Л. Ободовської

Як повідомляв MYNIZHYN, з настанням весняних, теплих днів багатьом хочеться відволіктися від міської метушні та турбот і побути наодинці з природою

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: