Завантаження ...
banner

Ніжинські депутати виділили 400 тисяч гривень на старт швейного виробництва

Ніжинські депутати виділили 400 тисяч гривень на старт швейного виробництва  фото

11 червня на сесії Ніжинської міської ради депутати схвалили виділення 400 тисяч гривень для запуску виробництва на швейній фабриці.

Про це повідомляє Nizhyn Post.

Як зауважив Ніжинський міський голова Олександр Кодола, дані кошти спрямовані на підтримку підприємства лише на два місяці. Про постійні дотації з міського бюджету не йдеться. Далі колектив підприємства разом з керівництвом повинні самостійно шукати клієнтів і заробляти, як і всі інші комунальні підприємства міста.

Нагадаємо, 9 квітня відбулося офіційне відкриття нового швейного підприємства. На заході були присутні спікери різної ланки: від представників місцевої влади до приватних підприємців, які підкреслили важливість таких ініціатив для соціальної стабілізації та розвитку громади.

На реалізацію цього проєкту було витрачено близько 800 тисяч гривень. Частина коштів була спрямована на ремонт приміщень та закупівлю нового дороговартісного обладнання, необхідного для пошиття одягу. Крім того, завдяки цьому проєкту було створено більше 20 робочих місць, що значно сприятиме соціально-економічному розвитку громади та підвищенню її стабільності.

Новостворений колектив підприємства вже пройшов навчання і виготовив перші вироби на замовлення волонтерів, зокрема речі для поранених у лікарню, балаклави та аптечки для військових на передову.

Як повідомляв MYNIZHYN, наші журналісти проаналізували, що задекларували за 2023 рік начальниця Управління освіти Ніжинської міської ради Валентина Градобик, директорка Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області Світлана Алєксєєнко, доцент кафедри теорії історії держави і права та конституційного права Національного університету фіскальної служби України Олег Баранков, доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Юрій Філоненко, старший викладач психології, завідувач навчально-методичного відділу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Володимир Король та викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Костянтин Смалій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: