Завантаження ...
banner

Хотіла закрити вигідно кредит і втратила понад 180 тисяч гривень: мешканка Чернігівщини натрапила на шахраїв

Хотіла закрити вигідно кредит і втратила понад 180 тисяч гривень: мешканка Чернігівщини натрапила на шахраїв фото

19 червня до відділення поліції №1 у Козелеці Чернігівського райуправління поліції звернулась 47-річна жителька одного з сіл Деснянської громади із заявою про шахрайські дії відносно неї.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

Потерпіла повідомила правоохоронцям, що їй зателефонувала невідома особа, яка представилась працівницею банку. Незнайомка запитала у жінки, чи має вона кредитну картку.

Дізнавшись, що заявниця має кредитний рахунок, але давно ним не користується, невідома співрозмовниця запропонувала закрити кредит на вигідних умовах. Мовляв, для цього потрібно лише чітко виконати інструкції.

Потерпіла за вказівками зловмисниці декількома траншами переказала всі гроші, що становили кредитний ліміт, та суму для погашення відсотків на продиктований їй рахунок. Загалом жінка перерахувала понад 181 тисячу гривень. Фальшива «працівниця банку» переконала заявницю, що ці гроші обов’язково до неї повернуться. Усвідомивши, що гроші не повертаються, тобто її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Як повідомляв MYNIZHYN, поліцейські Ніжинщини встановили, що 31-річний місцевий мешканець періодично збуває охочим землякам психотропні речовини власного виготовлення. Чоловіка затримали під час особистої зустрічі з клієнтом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: