Завантаження ...
banner
banner

Випускник 17 школи Ніжина Ярослав Чудак: Відзнаки ще додадуться

Нещодавно випадково дізнався, що серед звичайних українців є люди, які вже мають почесні відзнаки Північноатлантичного альянсу. Декому спаде на думку, що мова йде про найманців з, так званого, Французького легіону.

Нещодавно випадково дізнався, що серед звичайних українців є люди, які вже мають почесні відзнаки Північноатлантичного альянсу. Декому спаде на думку, що мова йде про найманців з, так званого, Французького легіону. Адже вже не таємниця, що деякі з наших громадян добровільно записуються до цього славнозвісного військового формування. Проте це помилка.

ярослав чудак ніжин, ніжинець яролав чудак, ярослав чудау нежин


Знайомтесь: Ярослав Чудак - стрілець команди з охорони будівлі управління регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця».

- Це було у 2008 році, - розповідає Ярослав, - тоді я проходив строкову службу на корветі «Тернопіль». Наш корабель залучили до міжнародних навчань «Активні зусилля», які проводились в Середземному морі. І тоді за зразкове виконання поставлених завдань усіх членів екіпажу було нагороджено медаллю НАТО «Article 5».

А загалом за час служби Ярослав пройшов на корветі понад 17 тисяч морських міль, за що його нагороджено знаком «За дальній похід».

Але це лише одна значна сторінка в житті хлопця. Друга - участь в антитерористичній операції на сході України. У зоні АТО пробув рік. Демобілізований у вересні минулого року. Служив механіком-водієм танка. Брав участь у боях за визволення Попасної.

- Нагород за додаткову службу в Збройних силах не маю, - посміхається Ярослав, - але це не головне. Найвища нагорода, що повернувся живий. Сподіваюсь, у майбутньому до натівської відзнаки додадуться залізничні. А щодо територіальної цілісності України, якщо буде треба - знову готовий взяти до рук зброю.

Сергій Гук, Фото Олександра Іванова
swrailway.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: