Завантаження ...
banner
banner

Засідання виконкому: харчування в садочках та вантажівка Донченка

За харчування в садочках знову доведеться платити, а вантажівка біля 10-ї школи так і не зрушила з місця. Чергове засідання міськвиконкому.

За харчування в садочках знову доведеться платити, а вантажівка біля 10-ї школи так і не зрушила з місця. Чергове засідання міськвиконкому.

маз донченка, новини ніжина, ніжин новости, головний портал ніжина,
Цю вантажівку навіть правоохоронці не можуть (хочуть) зрушити з місця
 

У четвер, 11 лютого, у великому залі міськвиконкому відбулось чергове засідання виконавчого комітету ніжинської міської ради.

Одним з найважливіших рішень, що були прийняті цього разу є обмеження руху вантажного транспорту вулицями міста, в тому числі повна заборона проїзду транзитних вантажівок. Відтепер рух техніки вагою понад 24 тони і навантаженням більше 7 тон на вісь дозволено лише вулицями Носівський шлях та провулком Урожайний, вулицею Шевченка до її повороту на Корчагіна, по вулиці Прилуцький від Хвилівки до вулиці Шаумяна і по Борзняському шляху з боку Вертіївки до митниці.
 
Ще одне рішення стосувалося харчування дітей у дитячих садках. Як і минулого року батьківська доплата становитиме 60%  від вартості харчування, яка буде перераховуватися щоквартально. Безкоштовно будуть харчуватися діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди і діти з малозабезпечених сімей. Від плати батьків звільняється ще ряд пільгових категорій дітей, в тому числі діти з сімей, які переїхали з Донецької та Луганської областей. Окремий пункт передбачає, що за ті дні, коли дитина не відвідує садочок через хворобу, карантин, санаторне лікування чи інші причини батьківська плата не збиратиметься. За словами заступника управління освіти Надії Пономаренко на харчування дітей в міському бюджеті на 2016 рік передбачено 3 мільйони 400 тисяч гривень, яких, у разі батьківської доплати, має вистачити повністю на весь рік.
 
Виконком розглянув і клопотання директора Ніжинського училища культури і мистецтв щодо відзначення викладача дитячої школи мистецтв Юлії Петренко. Її кандидатуру планують подати на здобуття премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення у розбудові України. Ця Премія присуджується з 2000 року молоді віком до 35 років, особливі досягнення якої сприяють розвитку суспільно-економічного життя України, її розбудові та утвердженню міжнародного авторитету за досягнення у попередньому (2015) році. Юлія Петренко перемагала минулого року на конкурсах, призерами ставали і її вихованці.
 
Денис Ворона звітував про заходи, які були здійснені щодо впорядкування проїжджої частини по вулиці Широкомагерська біля 10-ї школи. Простіше кажучи про те, яким чином можна прибрати вантажівку, що вже роками стоїть на тротуарі біля школи. Відписка (а по іншому зачитаний документ назвати важко) з ніжинської поліції в черговий раз засвідчує бездіяльність наших правоохоронних органів. Вони пропонують створити комісію, яка б вирішила, як прибрати машину, або ж звертатися до вищих органів. Самі ж вони нічого вдіяти не можуть як і не змогли скласти хоча б протокол.
 
Окремо стояло питання про долю тепловізорів на які збирали гроші на благодійних акціях та концертах і які через добровольчі та громадські організації передавалися у 13-й і 41-й батальйони. На сьогодні ці частини виведені з зони АТО, а от куди поділися прилади – невідомо. Відповідний запит минулого засідання виконкому зробив міський голова Анатолій Лінник. Заступник міського голови Ігор Алексєєнко повідомив, що вдалося дізнатися про долю лише двох з них, з 41-го батальйону. Колишній військовослужбовець цієї частини Станіслав Прощенко розповів, що два тепловізори вони залишали тим частинам, які займали позиції 41-го. Ще один, нібито забирали додому, але де він зараз невідомо. Тож Ігор Володимирович попросив усіх присутніх, в тому числі й журналістів, за можливості цікавитися і повідомляти про долю приладів, адже вони потрібні саме в зоні АТО, а не вдома.

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: