Завантаження ...
banner
banner

Святе місце пустим не буває. Сьогодні друга річниця "ленінопаду" в Ніжині

Два роки тому, 22 лютого, на хвилі всеукраїнського "ленінопаду" у Ніжині було знесено памятник Іллічу. Вождя з постаменту, під гучні овації, знімали комунальники разом із місцевими активістами.



Два роки тому, 22 лютого, на хвилі загальноукраїнського "ленінопаду" у Ніжині було знесено памятник Іллічу. Вождя з постаменту, під гучні овації, знімали комунальники разом із місцевими активістами. Після чого його відвезлим на зберігання. Говорили, що в краєзнавчий музей, але як виявилося на територію КП "ВУКГ" де Ілліч ховається і досі між гілками дерев.


ленін вукг, ленін ніжин, нежин ленин

Як відбувалося  знесення памятника Леніну в Ніжині ми писали у минулорічному матеріалі

В одному з опитувань ніжинці пропонували на місці Леніна поставити памятник Івану Франку, велосипеду, а дехто і символу родючості - фалосу. 

Міський голова Анатолій Лінник, на місці Леніна, пропонував встановити памятник захиснику Ніжина Георгію Побідоносцю, який зображений на гербі міста.

Але пропозиції так і залишилися пропозиціями. За два роки на постаменті, де стояв памятник вождю зявився символ Революції Гідності - бруківка з автомобільними шинами та прапор України. У минулому році шини розмалювали у національний орнамент вихованці школи мистецтв.  Так імпровізований символ подій Євромайдану зайняв повноцінно і, напевно, надовго місце Леніна. Але чи відповідає він бажанням ніжинців?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: