Завантаження ...
banner
banner

Яка подальша доля ніжинського Леніна

Два з половиною роки тому в Ніжині повалили символ комуністичної епохи, а в жовтні цього року демонтували й постамент, на якому стояв Володимир Ленін

Пам'ятник Леніна


Два з половиною роки тому в Ніжині повалили символ комуністичної епохи, а в жовтні цього року демонтували й постамент, на якому стояв Володимир Ленін. Процес розбирання п'єдесталу комунальникам давався важко, бетонна конструкція неначе намертво “приклеїлася” на всі роки, не хотіла легко датися в руки. Зараз нічого не нагадує про символ комунізму.

Вчора, 26 грудня, на сесії міської ради активно обговорювали долю монументу Леніна, який зараз знаходиться на території КП “ВУКГ”.


Пам'ятник Леніна

Прозвучала думка продати Леніна на аукціоні, виставивши відразу максимальну ціну за нього, а кошти використати для закладення пам'ятника Загиблим за територіальну цілісність України чи Георгія Побідоносця. 

Однак проект рішення викликав багато нез'ясованих питань серед присутніх. 
 
Запропонували залучити до обговорення фахівців, які, зробивши відповідну експертизу, змогли б визначити склад монументу та оцінити справжню вартість Леніна. Тож питання було відкладене на доопрацювання. 


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: