Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина налагоджує співробітництво з Китаєм

Тваринництво, рослинництво, лісове господарство та супутні інфраструктурні проекти – Китайська Народна Республіка хоче співпрацювати з Чернігівщиною по цих чотирьох напрямках.

Тваринництво, рослинництво, лісове господарство та супутні інфраструктурні проекти – Китайська Народна Республіка хоче співпрацювати з Чернігівщиною по цих чотирьох напрямках. Представники провінції Хенань приїхали до нашої області, щоб розглянути можливості співробітництва, ознайомитися з інвестиційним кліматом та переконатися, що влада може надати гарантії захисту іноземного бізнесу. Тим більше, на Чернігівщині вже діє спільне українсько-китайське підприємство.

З 2013 року на території Корюківського району працює спільне українсько-китайське підприємство. Вісімдесятьма відсотками акцій компанії володіє Китайська промислова корпорація «Хуанфаньцюй», яка підпорядковується департаменту сільського господарства Народного уряду провінції Хенань. Його представники приїхали на Чернігівщину і в рамках ознайомчого візиту зустрілися з очільником області Валерієм Кулічем. Він розповів китайським колегам, що основа нашого експорту – це зернові, тобто сировина, і область зацікавлена у розвитку глибинної переробки аграрної продукції. Маємо і все необхідне для розвитку тваринництва, і це є стратегічним завданням області. Два роки поспіль аграрії збирають рекордні – найбільші за історію Чернігівщини – врожаї. Наголосив Валерій Куліч на тому, що область хоч і велика за територією, проте малочисельна. Тому… Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Показатели все были достигнуты за счёт высокотехнологичного производства. С каждым годом количество рабочих рук уменьшается. Мы заинтересованы в том, чтобы был сведён к минимуму человеческий фактор».
 
Заступник керівника департаменту сільського господарства Народного уряду провінції Хенань Чень Цзіньцзян розповів, що їх провінція має 111 мільйонів населення, тут розташовані великі аграрні корпорації, проте є велика потреба в закупівлі молока та м’яса. Він відзначив, що для вироблення такої продукції Чернігівщина підходить якнайкраще, адже тут екологічно чиста природа. Чень Цзіньцзян, заступник керівника департаменту сільського господарства Народного Уряду провінції Хенань КНР: «Компанія «Фанда» створена у 2013 році, і головна наша мета – подивитися, що було зроблено за три роки. Ми зробимо висновок, як будемо далі розвивати наше підприємство. Ми хочемо розглянути глибші можливості щодо співробітництва з Чернігівщиною, розширювати це співробітництво і збільшувати вкладання інвестицій».
 
Представники провінції Хенань також хочуть отримати гарантії обласної влади щодо сприяння реалізації їхніх проектів на території області. Чернігівщина має чудовий аграрний ресурс, і китайські сільгоспники бачать один із напрямків співпраці у глибинній переробці продукції. Чень Цзіньцзян: «Ми б хотіли, щоб нашу якісну китайську продукцію споживав український народ, і щоб Україна експортувала свої продукти до Китаю».
 
Китайські виробники співпрацюють з Республікою Білорусь, у них налагоджене сполучення з Мінськом. А це недалеко від Чернігівщини, тож із доставкою сільгосппродукції проблем не буде, впевнені обидві сторони.

chodtrk.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: